Ντάλας: Ο ζωολογικός κήπος επικήρυξε με 10.000 δολάρια τον μυστηριώδη θάνατο ενός γύπα

Το πτηνό, ένα από τα 6.500 του είδους που απομένουν σε όλο τον κόσμο, είχε «πολύ ύποπτα» τραύματα που οδήγησαν στον θάνατό του.
.
.
DALLAS ZOO

Ένας γύπας που απειλείται με εξαφάνιση βρέθηκε νεκρός στο κλουβί του στον ζωολογικό κήπο του Ντάλας στο Τέξας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

«Ο θάνατος δεν φαίνεται να οφείλεται σε φυσικά αίτια», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ήταν το τρίτο ύποπτο περιστατικό στον ζωολογικό κήπο σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Ο θάνατος του γύπα έρχεται μία εβδομάδα μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση μιας λεοπάρδαλης που το έσκασε από τον ίδιο ζωολογικό κήπο μέσα από μια τρύπα που άνοιξαν άγνωστοι στο κλουβί. Η λεοπάρδαλη, που πάντως δεν θεωρείται επικίνδυνη για τους ανθρώπους, απέδρασε στις 13 Ιανουαρίου.

Ονομαζόταν Πιν και ήταν 35 ετών ενώ είχε περάσει 32 χρόνια στον ζωολογικό κήπο αφήνοντας 11 απογόνους και ένα δισέγγονο, αναφέρει το BBC.

Το πτηνό, ένα από τα 6.500 του είδους που απομένουν σε όλο τον κόσμο, είχε «πολύ ύποπτα» τραύματα που οδήγησαν στον θάνατό του.

Ο ζωολογικός κήπος επιβεβαίωσε ότι ο γύπας δεν πέθανε από φυσικά αίτια.

Εν τω μεταξύ, εντοπίστηκαν σε κλουβί όπου βρίσκονται οι μαϊμούδες σημεία όπου η περίφραξη είχε κοπεί σκόπιμα.

Ο πρόεδρος του ζωολογικού κήπου σε δηλώσεις του είπε ότι τα περιστατικά με τη λεοπάρδαλη και τον γύπα μπορεί να σχετίζονται και εξέφρασε την ανησυχία του.

Σε κάθε περίπτωση, ο ζωολογικός κήπος ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας, ενώ προσφέρει και 10.000 δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη και καταδίκη των δραστών.

Δημοφιλή