Ντάνιελ Ράντκλιφ: Έπινα αλκοόλ για να αντιμετωπίσω τη φήμη του «Χάρι Πότερ»

Τι δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη.
John Sciulli via Getty Images

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ δεν είχε την καλύτερη εμπειρία κατά τη διάρκεια γυρισμάτων των ταινιών «Χάρι Πότερ» και πιο συγκεκριμένα έπρεπε να αντιμετωπίσει την πίεση του να βρίσκεται στο φως της δημοσιότητας σε μικρή ηλικία.

Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, ο ηθοποιός αποκάλυψε πρόσφατα σε ένα επεισόδιο της νέας διαδικτυακής εκπομπής «Off Camera With Sam Jones», ότι ήταν πολύ μεθυσμένος σε δημόσιες εκδηλώσεις. «Ο πιο γρήγορος τρόπος να ξεχάσεις το γεγονός ότι σε παρακολουθούν ήταν το να πιείς πολύ», είπε ο Ράντκλιφ, 29 ετών. «Καθώς μεθάς, καταλαβαίνεις και λες: ”Οι άνθρωποι με παρακολουθούν περισσότερο τώρα γιατί αρχίζω και μεθάω, οπότε ας μεθύσω ακόμα πιο πολύ για να αγνοήσω όλο αυτό που γίνεται”».

Ο Ράντκλιφ φαινόταν να είχε βρει τον τρόπο αντιμετώπισης της φήμης. Είχε τη θεωρία ότι διάσημοι ηθοποιοί θα πρέπει να είναι «τρελοί, κουλ μεθυσμένοι» και ο ίδιος, «χαρούμενος όλη την ώρα». «Έχεις μια σπουδαία δουλειά, είσαι πλούσιος, δεν έχεις το δικαίωμα να μην είσαι ενθουσιασμένος όλη την ώρα. Νομίζω ότι και αυτό αποτελεί πίεση», είπε ο ηθοποιός.

Ο Ράντκλιφ έγινε νηφάλιος το 2012, μετά από κάποιες προσπάθειες, τη στήριξη των ανθρώπων γύρω του και την επιθυμία του να εγκαταλείψει το αλκοόλ.

«Ήμουν απίστευτα τυχερή με τους ανθρώπους που είχα γύρω μου σε συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μου. Συνάντησα μερικούς ανθρώπους-κλειδιά, ηθοποιούς και μη, οι οποίοι μου έδωσαν συμβουλές και πραγματικά νοιάστηκαν για μένα. Ήταν δική μου απόφαση να σταματήσω το αλκοόλ. Ξύπνησα ένα πρωί και είπα ότι αυτό δεν είναι καλό», είπε ο Ράντκλιφ.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.