Ο Φιλ, η πασίγνωστη μαρμότα, προβλέπει πόσο θα κρατήσει ο φετινός χειμώνας

Και τί θα έπρεπε να κάνει ο Φιλ για να φέρει την άνοιξη λίγο νωρίτερα.
Associated Press

Ο Φιλ, η διάσημη μαρμότα που κατοικεί στην πόλη Gobbler’s Knob, στην δυτική Πενσυλβάνια, προβλέπει πως ο φετινός χειμώνας θα διαρκέσει ακόμη έξι εβδομάδες.

Σήμερα Πέμπτη, ο Φιλ είχε την τιμητική του, καθώς οι πολίτες του Gobbler’s Knob, συγκεντρώθηκαν και φέτος προκειμένου να τον καμαρώσουν να εκτελεί τα καθήκοντά του στην περίφημη Ημέρα της Μαρμότας.

Associated Press

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, η συμπαθέστατη μαρμότα που έχει γίνει διεθνώς γνωστή με το ονοματεπώνυμο Punxsutawney Phil, ξετρύπωσε από τη φωλιά που διατηρεί στην κουφάλα ενός δέντρου και κοιτάζοντας τη σκιά της, προέβλεψε πόσες εβδομάδες χειμώνα έχουμε μπροστά μας.

Σύμφωνα με τη λαογραφία, η άνοιξη θα ερχόταν νωρίτερα φέτος, αν ο Φιλ δεν γύριζε να κοιτάξει τη σκιά του. Το ετήσιο γεγονός, που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες κόσμο, έχει τις ρίζες του σε έναν γερμανικό θρύλο για ένα τριχωτό τρωκτικό.

Associated Press

Πάντως, το γιατί ο Φιλ διατηρεί τόσο καλό όνομα στην πιάτσα παραμένει ένα άλυτο μυστήριο, καθώς η χαριτωμένη μαρμότα έχει πέσει μέσα μόνο στο 40% των περιπτώσεων.

Associated Press
.
.
Associated Press

Δημοφιλή