ΔΙΕΘΝΕΣ
19/01/2021 08:53 EET

Ο Κύργιος τα έβαλε (ξανά) με τον Τζόκοβιτς - Αυτή την φορά για την καραντίνα της Αυστραλίας

Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός τενίστας δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τον Σέρβο συνάδελφό του.

ASSOCIATED PRESS
\

Η αρχή έγινε το 2020 στο Adria Tour στα Βαλκάνια, όπου πολλοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων Σέρβων, προσβλήθηκαν από κορονοϊό. «Αυτό συμβαίνει όταν αγνοείς όλα τα πρωτόκολλα. Αυτό δεν είναι ανέκδοτο», έγραψε τότε ο Κύργιος.47ος στον κόσμο, στο Twitter για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Αυτή την φορά επέκρινε εκ νέου τον Σέρβο σούπερ σταρ, νούμερο ένα στον κόσμο, για την επιστολή του στους διοργανωτές του αυστραλιανού Open, με την οποία τους ζητά να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας για τους παίκτες.

Οι επιβάτες που έφτασαν σε τρεις πτήσεις τσάρτερ έχουν τοποθετηθεί σε σκληρή καραντίνα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων των 70 παικτών που δεν μπορούν να προπονηθούν έξω από τα δωμάτιά τους για 14 ημέρες, πριν από το πρώτο Grand Slam του έτους που ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου.

BRENTON EDWARDS via Getty Images

Ένας ισπανικός ιστότοπος για το τένις έγραψε ότι ο Τζόκοβιτς με επιστολή του στον επικεφαλής του τένις στην Αυστραλία, Κρεγκ Τίλεϊ, θέτει μια λίστα με «απαιτήσεις», ζητώντας μειωμένες περιόδους απομόνωσης και μετακίνηση παικτών σε «ιδιωτικά σπίτια με γήπεδα τένις».

Οι προτάσεις του - όπως μικρότερες περίοδοι καραντίνας - απορρίφθηκαν από τις κρατικές αρχές της Βικτώριας που θέλουν να διατηρήσουν τις λοιμώξεις σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους δήλωσε ότι τα μέτρα ήταν απαραίτητα για την προστασία του κοινού και οι αστέρες του τένις δεν θα λάβουν «καμία ειδική μεταχείριση».

Ο Κύργιος τότε έδραξε ξανά την ευκαιρία κι έγραψε στο Twitter: «Ο Τζόκοβιτς είναι βλάκας». 

Να σημειωθεί ότι τα έβαλε και με την σύντροφο του επίσης τενίστα, Μπέρναρντ Τόμιτς. καθώς όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε για το φαγητό του ξενοδοχείου και για το γεγονός ότι αναγκάζεται να στεγνώνει μόνη τα μαλλιά της, ο Κύργιος έγραψε «Δεν έχει καμία προοπτική, γελοίες σκηνές». 

 Ορισμένοι Αυστραλοί συμμερίστηκαν τη στάση του Κύργιου ως προς την απάντηση που έδωσε στον Τζόκοβιτς, καθώς είναι γνωστό ότι η χώρα της Ωκεανίας βίωσε ένα από τα σκληρότερα lockdown του κόσμο, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. 

 

Πηγή: BBC