Ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνια έδωσε χάρη σε γυναίκα 27 χρόνια μετά τη δολοφονία του διακινητή της

Ήταν 16 ετών το 1994 όταν σκότωσε τον Τζορτζ Γκίλμπερτ Χάουαρντ σε ένα δωμάτιο μοτέλ στο Ριβερσάιντ.
via Associated Press

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ έδωσε χάρη στη Σάρα Κρούζαν, η οποία σε ηλικία 17 ετών είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία πρώτου βαθμού του διακινητή της, Τζορτζ Γκίλμπερτ Χάουαρντ.

Η Κρούζαν ήταν 16 ετών το 1994 όταν σκότωσε τον Τζορτζ Γκίλμπερτ Χάουαρντ σε ένα δωμάτιο μοτέλ στο Ριβερσάιντ της Καλιφόρνια, αναφέρει το People.

Το 2011, ο τότε κυβερνήτης Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είχε μετατρέψει την ποινή της σε ισόβια με δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους. Αποφυλακίστηκε με όρους το 2013 και αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή, αλλά η καταδίκη εξακολουθούσε να ισχύει.

Η χάρη ενός κυβερνήτη δεν ανατρέπει μια καταδίκη, αλλά απαλλάσσει ένα άτομο από ορισμένες από τις παράπλευρες συνέπειες μιας ποινικής καταδίκης.

Παρά τη χάρη, η Κρούζαν εξακολουθεί να είναι καταδικασμένη εγκληματίας στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Η νομική της ομάδα έστειλε ένα επίσημο αίτημα στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας Ριβερσάιντ, ζητώντας τους να επανεξετάσουν την υπόθεση και να ζητήσουν από το δικαστήριο να ακυρώσει την καταδίκη της. Αν ανατραπεί η καταδίκη, ο Κρουζάν δεν θα έχει πλέον ποινικό μητρώο.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, η Κρούζαν είπε για την απόφαση ότι απελευθέρωσε «αυτές τις αόρατες αλυσίδες που δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι εξακολουθούσαν να είναι βρίσκονται μέσα μου».

Δημοφιλή