Ο Μπραντ Πιτ μήνυσε την Αντζελίνα Τζολί επειδή πούλησε μερίδιο του Chateau Miraval

Το Chateau Miraval βρίσκεται στο χωριό Κορένς της Προβηγκίας-Άλπεις-Κυανή Ακτή στη Νότια Γαλλία.
Gregg DeGuire via Getty Images

Ο Μπραντ Πιτ μηνύει την πρώην σύζυγό του Αντζελίνα Τζολί επειδή πούλησε το μερίδιό της στον γαλλικό αμπελώνα που αγόρασαν μαζί.

Όπως ισχυρίζεται ο Πιτ, είχαν συμφωνήσει πως κανένας από τους δύο δεν θα πουλούσε το μερίδιό του στο Chateau Miraval όπου είχαν παντρευτεί το 2014, χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της άλλης πλευράς.

Σύμφωνα με τη μήνυση η Τζολί τον αιφνιδίασε, πουλώντας το μερίδιό της σε έναν κατασκευαστή οινοπνευματωδών ποτών με έδρα το Λουξεμβούργο που ελέγχεται από τον Ρώσο επιχειρηματία Γιούρι Σέφλερ.

MICHEL GANGNE via Getty Images

Το Chateau Miraval βρίσκεται στο χωριό Κορένς της Προβηγκίας-Άλπεις-Κυανή Ακτή στη Νότια Γαλλία. Διαθέτει μία έπαυλη 35 δωματίων περιστοιχισμένη από πυκνούς κήπους με σιντριβάνια, μια λίμνη, ένα εκκλησάκι και έναν αμπελώνα, στον οποίο ο Πιτ επένδυσε πολλά χρήματα.

Οι δικηγόροι του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού δήλωσαν ότι το Chateau Miraval είχε «γίνει το πάθος του Πιτ» και, υπό τη διαχείριση του, είχε εξελιχθεί σε μια «διεθνή ιστορία επιτυχίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα, που κατατέθηκαν στο Λος Άντζελες την Πέμπτη, ο Πιτ συνέβαλε στη διασφάλιση της κερδοφορίας του αμπελώνα, ο οποίος ήταν «ένας από τους πιο αναγνωρισμένους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο».

MICHEL GANGNE via Getty Images

Τον Ιανουάριο του 2021, η Τζολί ενημέρωσε τον Πιτ με επιστολή ότι είχε καταλήξει «σε μία επώδυνη απόφαση, με βαριά καρδιά», καθώς όπως έλεγε, είχε αγοράσει το Miraval «σαν οικογενειακή επιχείρηση» και τα μέρος όπου πίστευε ότι «θα γερνούσαν μαζί». Όπως έγραψε, δεν μπορούσε να συνεχίσει να έχει υπό την ιδιοκτησία της μια επιχείρηση που στηρίζεται στο αλκοόλ, καθώς προσωπικά διαφωνεί με αυτό.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2021, η μονάδα κρασιών της Stoli Group, Tenute del Mondo, του Ρώσου επιχειρηματία Σέφλερ, αγόρασε το 50% που κατείχε η Τζολί στο κτήμα και στα κρασιά που αυτό παράγει.

«Η Τζολί επιδιώκει να βγάλει χρήματα τα οποία δεν έχει κερδίσει και αποδόσεις από μία επένδυση την οποία δεν έχει κάνει», αναφέρει η μήνυση.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή