Ο νέος Υπ.Οικονομικών της Βρετανίας πέθανε πρόωρα τον Άμπε και έκανε Tweet με συλλυπητήρια

"Ένας καλός άνθρωπος έχασε τη ζωή του...Ας αναπαύεται εν ειρήνη”. Λίγη ώρα αργότερα η ανάρτηση διαγράφηκε και εκπρόσωπος του Υπουργείο απολογήθηκε.
Henry Nicholls via Reuters

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ναντίμ Ζαχάουι πέθανε πρόωρα τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, που έγινε σήμερα στόχος δολοφονικής επίθεσης και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Ωστόσο, όταν ο Ζαχάουι έκανε την ανάρτηση, ενώ ο 67χρονος ο πολιτικός δεν είχε πεθάνει και οι γιατροί έδιναν ακόμη μάχη να τον κρατήσουν ζωντανό.

Ο Ζαχάουι, ο οποίος διορίστηκε την Τρίτη στο νέο του αξίωμα μετά το μπαράζ παραιτήσεων μελών της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, διέγραψε αργότερα το μήνυμά του από το Twitter.

Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ο Ζαχάουι έκανε λάθος και ότι εξέφρασε την αντίδρασή του σε ένα φρικτό γεγονός.

Ο Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, δέχτηκε επίθεση από ένοπλο κατά τη διάρκεια ομιλίας τους σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της ιαπωνικής Γερουσίας, που διεξάγονται μεθαύριο Κυριακή.

Twitter
Twitter
Twitter

″Ραγίζει η καρδιά μας με την είδηση από την Ιαπωνία”,έγραψε ο Ζαχάουι στο Twitter στις 06:07 τοπική ώρα. ”Ο πρωθυπουργός Άμπε (σ.σ.ήθελε να γράψει πρώην πρωθυπουργός) πέθανε έχοντας δεχτεί πυροβολισμούς από έναν ένοπλο. Μπαίνουμε στην πολιτική για να υπηρετήσουμε και προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ένας καλός άνθρωπος έχασε τη ζωή του επιδιώκοντας αυτόν τον ανώτερο σκοπό. Ας αναπαύεται εν ειρήνη”.

Δημοφιλή