ΗΠΑ: Γραφείο τελετών έκλεβε και πωλούσε μέλη από τα σώματα νεκρών

Οικογένειες χρεώνονταν με υπέρογκα ποσά για αποτεφρώσεις που δεν έγιναν ποτέ.
Mike Wood via Reuters

Μια ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών στο Κολοράντο των ΗΠΑ, που κατηγορείται για κλοπή πώληση και μελών σώματος από νεκρούς ομολόγησε την ενοχή της για απάτη την Τρίτη, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Μέγκαν Χες, 45 ετών, που διατηρούσε το γραφείο τελετών με τη μητέρα της, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών μετά την απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου του Κολοράντο.

Rick Wilking via Reuters

Επί οκτώ χρόνια, μέχρι το 2018, η Χες είχε κλέψει εκατοντάδες σορούς ή μέλη σώματος, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε σε άλλα ιδρύματα για ιατρικούς ή εκπαιδευτικούς σκοπούς, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, συχνά μετέφερε τα ανθρώπινα λείψανα σε τρίτους χωρίς συγκατάθεση της οικογένειας και έστελνε σε ιδρύματα σορούς ατόμων που είχαν πεθάνει από μολυσματικές ασθένειες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έδωσε στις οικογένειες των εκλιπόντων τα αποτεφρωμένα λείψανα άλλων ατόμων ατόμου, προσποιούμενη ότι τους επέστρεφε τις στάχτες των συγγενών τους. Αλλες οικογένειες χρεώθηκαν 1.000 δολάρια ή και περισσότερα για μια αποτέφρωση που δεν έγινε ποτέ.

Rick Wilking via Reuters

Η Χες αναμένεται να καταδικαστεί τον Ιανουάριο. Η μητέρα της αναμένεται να δικαστεί ξεχωριστά στις 12 Ιουλίου και δηλώνει αθώα.

Ορισμένες οικογένειες είχαν συμφωνήσει να δωρίσουν ή να δώσουν μικρά δείγματα, όπως όγκους ή τμήματα δέρματος, για εξέταση ή έρευνα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Αλλά δεν θα είχαν εξουσιοδοτήσει, όπως δήλωσαν, τη δωρεά αν είχαν ενημερωθεί για το τι θα γινόταν στην πραγματικότητα με τα λείψανα του αγαπημένου τους προσώπου.

Rick Wilking via Reuters

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters το 2018, μια πρώην υπαλλήλους ανέφερε ότι οι κατηγορούμενες έβγαζαν τα δόντια από ορισμένες σορούς για να εξάγουν τα χρυσά σφραγίσματα.

(με πληροφορίες από Guardian)

Δημοφιλή