Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του

Από τις 2 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με πιθανό πρωταγωνιστή τον Βίγκο Μόρτενσεν.
ALBERTO PIZZOLI via Getty Images

Επτά χρόνια μετά το «Maps to the Stars» («Οδηγός Ευτυχίας»), ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει στα κινηματογραφικά πλατό και σύμφωνα με το Screen Daily ετοιμάζεται για γυρίσματα διάρκειας 30 ημερών στην Ελλάδα.

Η νέα ταινία του Καναδού σκηνοθέτη, επιστημονικής φαντασίας, έχει τίτλο «Crimes of the Future» και οι λάτρεις του πιθανώς αναγνωρίσουν τον τίτλο, καθώς ο Κρόνενμπεργκ είχε κάνει μία ταινία με τον ίδιο τίτλο το 1970, με κεντρικό χαρακτήρα έναν διευθυντή δερματολογικής κλινικής που αναζητούσε τον μέντορα του ενώ μία πανδημία είχε σκοτώσει όλες τις γυναίκες.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα 30 ημερών από τις 2 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, κυρίως γύρω από την Αθήνα, όπως στον κινηματογράφο Ίρις και στο λιμάνι του Πειραιά. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχει στην παραγωγή η εταιρεία Argonauts Productions.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας Ρόμπερτ Λάντος «ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα για να γυρίσω ακόμη μία ταινία με τους Αργοναύτες. Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που γυρίσαμε το Fugitive Pieces στην Αθήνα, την Ύδρα και τη Μυτιλήνη, μια εμπειρία από την οποία έχω αγαπημένες και θετικές αναμνήσεις».

Στοιχεία για την υπόθεση της ταινίας δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο ο Βίγκο Μόρτενσεν που έχει συνεργαστεί σε τρεις ταινίες με τον Κρόνενμπεργκ, ενδέχεται να είναι ο πρωταγωνιστής, καθώς είχε αποκαλύψει στο GQ τον Φεβρουάριο ότι θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους σε ένα «μυστικό πρότζεκτ το καλοκαίρι», προσθέτοντας ότι η νέα ταινία θα είναι ένα φιλμ νουάρ, με body horror στοιχεία, «μία επιστροφή στις κινηματογραφικές ρίζες του Κρόνενμπεργκ».

Με πληροφορίες από Indiewire

Δημοφιλή