Ο πύρινος επικήδειος της κόρης του Σολεϊμανί - Ο όρκος εκδίκησης και ο «τρελός Τραμπ»

Τα λόγια της Ζεϊνάμπ και όσα γνωρίζουμε για την προσωπική ζωή του Κασέμ Σολεϊμενί.

Η μια από τις κόρες του Κασέμ Σολεϊμανί που παραβρέθηκε στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη στη μνήμη του δολοφονηθέντος πατέρα της εκφώνησε έναν εκ των επικήδειων.

Η Ζεινάμπ Σολεϊμανί στην ομιλία της έδωσε όρκο εκδίκησης για τη δολοφονία του Σολεϊμανί, στοχοποιώντας τους αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

«Οι οικογένειες των αμερικανών στρατιωτών στην Δυτική Ασία που είναι πεδίο των σκληρών πολέμων των Αμερικανών - στη Συρία, τον Λίβανο, το Αφγανιστάν, την Υεμένη, την Παλαιστίνη- θα περνούν τις μέρες τους περιμένοντας τα νέα για τον θάνατο των παιδιών τους» ακούγεται να λέει στο απόσπασμα που προβάλλεται στο πρώτο βίντεο (2′ 10″).

Και συνέχισε λέγοντας πως οι απανταχού Αμερικανοί και Σιωνιστές πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο θάνατος του πατέρα της αφύπνισε ακόμη περισσότερος τις συνειδήσεις των ανθρώπων και τόνωσε την διάθεσή τους να αντισταθούν. Ο θάνατός του, όπως λέε,ι «θα φέρει σκοτεινές μέρες σε αυτούς και θα ισοπεδώσει τον ιστό της αράχνης».

Και συνεχίζει απευθυνόμενη στον αμερικανό πρόεδρο: «Τρελέ Τραμπ, αλαζόνα, μαριονέτα του Σιωνισμού μη νομίζεις πως όλα τελείωσαν με τον μαρτυρικό θάνατο του πατέρα μου. Ο πατέρας μου είχε έναν πατέρα, δίπλα στον οποίο στάθηκε όπως θα σταθούμε και εμείς δίπλα στον δικό μας».

Η προσωπική ζωή του Σολεϊμανί

Πολλοί βέβαια δεν γνώριζαν καν πως ο Σολεϊμανί είχε μια κόρη ενώ γενικότερα οι πληροφορίες σχετικά με την προσωπική του ζωή είναι ελάχιστες.

Ο Σολεϊμανί γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1957 στο χωριό στην επαρχία Κερμάν του Ιράν ενώ οι γονείς, του πέθαναν πριν από λίγα χρόνια.

Ήταν το ένα από τα επτά παιδιά της οικογένειας - πέντε κορίτσια και δύο αγόρια- ενώ διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με τον αδερφό του Σοχράμπ με τον οποίο εργάζονταν μαζί όταν ήταν νέοι. Και αυτός εντάχθηκε στα γρανάζια του ιρανικού καθεστώτος αφού ήταν γενικός διευθυντής των φυλακών της Τεχεράνης.

Όταν ο Κασέμ Σολεϊμανί τελείωσε το σχολείο μετακόμισε στην πρωτεύουσα της περιφέρειας και εργάστηκε σε οικοδομή για να βοηθήσει τον αγρότη πατέρα του να εξοφλήσει τα χρέη που είχε από δάνεια.

Το 1975 άρχισε να εργάζεται στην τοπική εταιρεία ύδρευσης ενώ περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του σε γυμναστήρια, ασχολείτο με το καράτε, την άρση βαρών ενώ επίσης παρακολουθούσε τα κηρύγματα του Χοτζάτ Καμυάμπ, προστατευόμενου του Αλί Χαμενεϊ, σημερινού ανώτατου ηγέτη του Ιράν. Στη συνέχεια ήρθε η καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης είναι γνωστό πως έχει τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο, ιρανικό και αγγλόφωνο, περιγράφεται ως μια «ήρεμη παρουσία», ένας άνθρωπος που σπάνια ύψωνε τη φωνή του. Στη Δύση συχνά τον περιέγραφαν ως μια προσωπικότητα που θυμίζει τον ήρωα του Τζον Λε Καρέ, Κάρλα (Ρώσος κατάσκοπος της KGB) ή τον Κάιζερ Σόζε (κεντρικός ήρωας στην ταινία «Συνήθεις Ύποπτοι» - The usual Suspects τον οποίο υποδύθηκε ο Κέβιν Σπέισι).

Προτιμούσε να κυκλοφορεί με πολιτικά ακόμη και τα πεδία των μαχών.

Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ (Οκτώβριος 2019) το 82% των Ιρανών δήλωνε πως έβλεπε θετικά το Σολεϊμανί και το 59% πολύ θετικά.

Δημοφιλή