ΔΙΕΘΝΕΣ
15/06/2019 11:39 EEST

Ο πιο «ζόρικος» αλιγάτορας: Κολυμπά με μαχαίρι καρφωμένο στο κεφάλι του

Είναι γνωστό πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ζώο, αλλά και πάλι...

YouTube

Ο Αμερικανικός αλιγάτορας είναι ένα πολύ κοινό είδος στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, και συναντάται σε βάλτους, λίμνες ποτάμια και αλλού. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είναι από τα ζώα που θα δει κανείς και θα παραμείνει...άνετος- ωστόσο όταν η Έριν Γουΐβερ είδε ένα να κολυμπά κοντά στο σπίτι της στο Χιούστον, σκέφτηκε πως ίσως να κινδύνευε περισσότερο από την ίδια, καθώς στο κεφάλι του ήταν καρφωμένο ένα...κουζινομάχαιρο.

Οι αλιγάτορες δεν είναι σπάνιοι στην περιοχή, και, όπως η ίδια είπε στο KTRK, που είναι θυγατρικό του CNN, τα έξι χρόνια που ζει εκεί δεν έχει να είναι επιθετικοί- οπότε δεν είχε ιδέα γιατί να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο. «Νομίζω πως κάποιος το έκανε σκόπιμα» σχολίασε.

 

 

Μια υπηρεσία προστασίας άγριων ζώων του Τέξας αναμένεται να εξετάσει το ζώο την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο μέχρι τότε η Γουΐβερ και οι γείτονές της το έχουν θέσει υπό την προστασία τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα από τα πιο ανθεκτικά είδη που βρίσκονται στη φύση, τόσο εξαιτίας του πολύ σκληρού του δέρματος όσο και του εξαιρετικά ανθεκτικού του κρανίου, που είναι φτιαγμένο από βαρύ οστό μεγάλου πάχους. Ακόμη, το αίμα του έχει αντιβιοτικές ιδιότητες, κάτι που του επιτρέπει να αναρρώνει από σοβαρά τραύματα με μεγαλύτερη ευκολία από ό,τι θα περίμενε κανείς.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...

Sponsored Post