Σαν να μην υπάρχει πόλεμος. Ο Πούτιν και οι αεροσυνοδοί που δεν τις κράτησε σε 6μ απόσταση.

Σε αντίθεση με τον Μακρόν ή ακόμη και τον ίδιο τον Λαβρόφ. Φαγητό, φωτογραφίες, χαμόγελα...σαν να μην υπάρχει πόλεμος.
Sputnik Photo Agency via Reuters

Και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με το προσωπικό της κρατικού αερομεταφορέα της χώρας, Aeoflot που πλήττεται βαρύτατα από τις κυρώσεις της Δύσης.

Λογικό θα έλεγε κανείς.

Ο Πούτιν βέβαια το πήγε ένα βήμα παραπέρα και επέλεξε να έχει συνάντηση και με γυναίκες αεροσυνοδούς της εταιρείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που είναι την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Η τηλεοπτική μετάδοση των επαφών του Πούτιν και κυρίως οι εικόνες με τις πανέμορφες αεροσυνοδούς της Aeoflot ήταν προφανώς ένα διάλειμμα που προσέφερε ο Πούτιν τους πολίτες - τηλεθεατές από τα πλάνα από τον πόλεμο και τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Sputnik Photo Agency via Reuters
Sputnik Photo Agency via Reuters

Και παρά τις δηλώσεις του, που συνιστούν νέες απειλές προς Κίεβο και Δύση, ο Πούτιν ήταν πολύ διαφορετικές από αυτόν των τελευταίων ημερών.

Σε αντίθεση με τον τρόπου που έχουμε δει να αντιμετωπίζει ξένους ηγέτες (βλπ Εμμανουέλ Μακρόν) ή συνεργάτες του (βλπ. Σεργκέι Λαβρόφ) ο Πούτιιν δεν έβαλε τις 20 αεροσυνοδούς με τις οποίες συνέφαγε να καθίσουν σε απόσταση ούτε 6μ ούτε 2μ.

Αντιθέτως ήταν περιτριγυρισμένος από αυτές, προσιτός και όπως είδαμε δεν τους αρνήθηκε καν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του με τα κινητά τους.

Sputnik Photo Agency via Reuters
via Associated Press
Sputnik Photo Agency via Reuters

Η συνάντηση έγινε καθώς η Aeroflot ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις διεθνείς πτήσεις - εκτός από και προς τη Λευκορωσία. Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έχουν απαγορευτεί από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και των ΗΠΑ ως μέρος μιας σειράς κυρώσεων λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία.

Anadolu Agency via Getty Images
Alexei Nikolsky via Getty Images