Απίστευτο: Φάλαινα μπελούγκα επέστρεψε σε γυναίκα το κινητό της που έπεσε στη θάλασσα

Οι ντόπιοι «βάφτισαν» την χαριτωμένη φαλαινίτσα «Χβαλντιμίρ» από την νορβηγική λέξη «Χβαλ» που σημαίνει «φάλαινα» και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
.
.
INSTAGRAM

Ήταν τον Ιούλιο του 2019 οταν ένας μυστηριώδης επισκέπτης εμφανίστηκε στα ανοιχτά νερά γύρω από το Χάμερφεστ της Νορβηγίας - μια φάλαινα μπελούγκα εξοπλισμένη με ένα λουρί.

Εξαιτίας του ρωσικής κατασκευής λουριού που ήταν δεμένο πάνω της, το οποίο χρησιμοποιείται για τη στερέωση καμερών, η εμφάνισή της έδωσε τροφή για δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας που θυμίζουν κατασκοπευτικά θρίλερ.

Ειδικοί που μίλησαν σε τοπικά ΜΜΕ εξέφρασαν την άποψη ότι η φάλαινα μπελούγκα μπορεί να «απέδρασε» από κάποιο κέντρο εκπαίδευσης του Ρωσικού Ναυτικού, ή να ελευθερώθηκε εκούσια με... σκοτεινούς σκοπούς.

Επηρεασμένοι από τις θεωρίες αυτές, οι ντόπιοι «βάφτισαν» την χαριτωμένη φαλαινίτσα «Χβαλντιμίρ» από την νορβηγική λέξη «Χβαλ» που σημαίνει «φάλαινα» και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ένα βίντεο που την έδειχνε να ανακτά το κινητό μιας κοπέλας από το νερό και να της το... επιστρέφει, έγινε το απόλυτο viral, εκείνη την εποχή, μετατρέποντάς την σε σελέμπριτι.

Η Ίνα Μάνσικα και οι φίλοι της αποφάσισαν να κατέβουν στην προκυμαία για να δουν αν μπορούσαν να εντοπίσουν την φάλαινα. Τότε ήταν που συνέβη κάτι εκπληκτικό.

Όχι μόνο ήταν εκεί για να τους χαιρετήσει αλλά κρατούσε στο στόμα της το κινητό της Ίνα που είχε πέσει στο βυθό λίγο νωρίτερα.

«Ξαπλώσαμε στην αποβάθρα για να την δούμε και ελπίζάμε να έχουμε την ευκαιρία να τη χαϊδέψουμε», είπε η Ίνα στο The Dodo. «Είχα ξεχάσει να κλείσω την τσέπη του μπουφάν μου και το τηλέφωνό μου έπεσε στη θάλασσα. Υποθέσαμε ότι το έχασα, μέχρι που η φάλαινα έπεσε κάτω και επέστρεψε λίγες στιγμές αργότερα με το τηλέφωνό μου στο στόμα της!».

«Όλοι ήταν τόσο έκπληκτοι. Σχεδόν δεν πιστεύαμε αυτό που είδαμε», είπε. «Ήμουν πολύ χαρούμενη και ευγνώμων που πήρα πίσω το τηλέφωνό μου».

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2019, ωστόσο αυτές τις ημέρες η ιστορία της «Χβαλντιμίρ» έγινε Viral ξανά στο The Dodo.

Δημοφιλή