Ο «πόλεμος» Σβαρτσενέγκερ- Σταλόνε στο Terminator 2: «Σκότωσα 68 στο 1ο, στο 2ο πρέπει 150»

Πώς η αντιπαλότητα πήγε να επηρεάσει την εμβληματική ταινία.
Jonathan Leibson via Getty Images

Το σίκουελ του εμβληματικού «Εξολοθρευτή», «Terminator 2: Judgment Day», ήταν η πιο επιτυχημένη ταινία του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ- ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, ήθελε στην αρχή μια πολύ πιο βίαιη και αιματηρή ταινία, και αυτό λόγω της μεγάλης κόντρας που είχε με τον έτερο μεγάλο σταρ των ταινιών δράσης της εποχής, Σιλβέστερ Σταλόνε.

Σε εκδήλωση στο Academy Museum of Motion Pictures εν όψει προβολής της ταινίας, ο Σβαρτσενέγκερ είπε ότι η αντιπαλότητά του με τον Σταλόνε τον έκανε να θέλει μια πολύ διαφορετική ταινία: «Ο λόγος που έγινε μεγάλη επιτυχία ήταν, νούμερο ένα, ο Τζιμ Κάμερον. Είναι μεγαλοφυΐα» είπε. «Του ήρθε αυτή η θαυμάσια ιδέα, αν και στην αρχή ήμουν καχύποπτος. Είπε “θέλω να σε κάνω έναν καλό Εξολοθρευτή”».

«Του είπα “τι εννοείς καλό Εξολοθρευτή; Σκότωσα 68 στην πρώτη ταινία. Στη δεύτερη πρέπει να σκοτώσω 150. Πάμε πιο ψηλά! Να κόβω τους λαιμούς τους και να τους πυροβολώ με κανόνι και να τους πατάω με αυτοκίνητο”. Έπρεπε να ξεπερνώ τον Σταλόνε. Είπα ότι όλη μου η αποστολή ήταν να είμαι νούμερο ένα στο να σκοτώνω πολλούς ανθρώπους στην οθόνη».

Ωστόσο ο Τζέιμς Κάμερον ήξερε ήδη τι ήθελε για το Terminator 2 και απέρριψε την πρόταση του Σβαρτσενέγκερ: «Μου είπε “Άρνολντ, σταμάτα. Είσαι άρρωστος. Θα διασφαλίσω πως στο Terminator 2 δεν θα σκοτώσεις ούτε έναν”» διηγήθηκε ο Σβαρτσενέγκερ. «Είπα πως ήταν το πιο χαζό πράγμα που είχα ακούσει ποτέ. Πώς θα είναι Terminator 2 χωρίς να σκοτώνω κανέναν; Τουλάχιστον ας βάλουμε μερικά πτώματα».

Εν τέλει η ταινία του 1991 έσπασε τα ταμεία, βγάζοντας πάνω από 500 εκατ. δολάρια ανά τον κόσμο. Όσον αφορά στην κόντρα με τον Σταλόνε, οι σχέσεις τους είναι καλές και έχουν μιλήσει ανοιχτά για την αντιπαλότητά τους. «Πάντα χρειάζομαι έναν εχθρό» έλεγε ο Σβαρτσενέγκερ στο ντοκιμαντέρ «Arnold» στο Netflix. «Κάθε φορά που (ο Σταλόνε) έβγαζε ταινία, όπως το “Ράμπο 2”, έπρεπε να βρω έναν τρόπο να τον ξεπεράσω».

Από πλευράς του ο Σταλόνε είπε πως «ήμασταν απίστευτα ανταγωνιστικοί. Δεν αντέχαμε καν να βρισκόμαστε στο ίδιο δωμάτιο».

Δημοφιλή