Ο Ρίντλεϊ Σκοτ απαντά σε ιστορικό για τις «ανακρίβειες» της ταινίας Napoleon

Όταν ζητήθηκε από τον Ρίντλεϊ Σκοτ η άποψή του σχετικά με τους ενδοιασμούς του ιστορικού όσον αφορά το τρέιλερ, η απάντησή του ήταν συνοπτική και απλή.

Η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Napoleon», με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ, αφηγείται τον βίο του στρατηγού και αυτοκράτορα της Γαλλίας, από τα πρώτα βήματα μέχρι την αναρρίχηση στην εξουσία, μέσα από το πρίσμα της ασταθούς σχέσης με τη σύζυγο και μοναδική αληθινή αγάπη της ζωής του, Ιωσηφίνα, την οποία υποδύεται η Βανέσα Κίρμπι.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει «αριστούργημα» το ιστορικό δράμα που κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες εντός του μήνα, κάποιοι ασχολήθηκαν με το τρέιλερ, εντοπίζοντας στοιχεία που δεν ταιριάζουν με όσα αναφέρονται στα βιβλία ιστορίας.

Σύμφωνα με τον The Independent, ο Βρετανός ιστορικός και παρουσιαστής ντοκιμαντέρ Νταν Σνόου, ανέλυσε ορισμένα παραδείγματα απόκλισης από τα ιστορικά γεγονότα σε βίντεο στο TikTok.

Ένα από τα σημεία στα οποία στάθηκε είναι η ιδέα ότι ο Ναπολέων «ήρθε από το πουθενά», όπως αναφέρεται στην αφίσα. «Ο πατέρας του ήταν, στην πραγματικότητα, αριστοκράτης», σημειώνει ο Σνόου.

Ο Βρετανός ιστορικός επεσήμανε επίσης ότι «ο Ναπολέων δεν πυροβόλησε τις πυραμίδες» στη Μάχη των Πυραμίδων και ότι, παρά τα όσα παρουσιάζονται στο teaser, «είναι ευρέως γνωστό ότι η Μαρία-Αντουανέτα είχε πολύ κοντά κουρεμένα μαλλιά για την εκτέλεση και ο Ναπολέων δεν ήταν εκεί».

Η κριτική του Σνόου αποτέλεσε θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε αφιέρωμα του New Yorker. Όταν ζητήθηκε από τον Ρίντλεϊ Σκοτ η άποψή του για τους ενδοιασμούς του ιστορικού σχετικά με το τρέιλερ, η απάντησή του ήταν συνοπτική και απλή: «Σοβαρέψου».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα γυρίσματα της κομβικής Μάχης του Βατερλώ διήρκεσαν πέντε ημέρες και όπως τόνισε ο σύμβουλος σε στρατιωτικά θέματα, Πολ Μπίντις ο 85χρονος Ρίντλεϊ Σκοτ έδινε προσοχή στη λεπτομέρεια. «Δεν υπήρχε ούτε μία ξιφολόγχη που να ήταν εκτός συγχρονισμού».

Είναι γνωστή η σοβαρή προετοιμασία του Σκοτ πριν από την έναρξη των γυρισμάτων, όπως είναι επίσης ευρέως γνωστό ότι ο «Ναπολέων» του είναι ταινία μυθοπλασίας και όχι ντοκιμαντέρ.

Δημοφιλή