Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μας εκπλήσσει ακόμη: Η αποκάλυψη του Κρις Κολόμπους

Οι απίθανοι αυτοσχεδιασμοί του σπουδαίου ηθοποιού και οι διαφορετικές εκδοχές της «Κυρίας Ντάουτφαϊερ».
Archive Photos via Getty Images

Ο Κρις Κολόμπους έδωσε τέλος στις φήμες περί μίας εκδοχής της κωμωδίας «Η Κυρία Ντάουτφαϊερ» με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς του 1993, κατάλληλης για άνω των 17 ετών.

Όπως δήλωσε στο Entertainment Weekly, δεν υπάρχει τέτοια εκδοχή, αλλά υπάρχει ένα διαφορετικό μοντάζ R-rated -ακατάλληλη ταινία.

«Με τον Ρόμπιν είχαμε κάνει μια συμφωνία, ότι για κάθε σκηνή θα κάναμε μία ή δύο-τρεις λήψεις σύμφωνα με το σενάριο. Και μετά εκείνος μου έλεγε, ‘τώρα άσε με να παίξω’. Και καταλήγαμε να κάνουμε από 15 έως 22 λήψεις -νομίζω το 22 είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που θυμάμαι», είπε ο σκηνοθέτης της κλασικής πλέον κωμωδίας.

Στην «Κυρία Ντάουτφαϊερ», που βγήκε στις αίθουσες με ένδειξη PG-13 (κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 13 ετών), ο Ρόμπιν Γουίλιαμς υποδύεται έναν διαζευγμένο πατέρα, τον Ντάνιελ, ο οποίος μεταμφιέζεται σε γυναίκα και πιάνει δουλειά ως νταντά στο σπίτι της πρώην συζύγου του για να παραμείνει κοντά στα παιδιά του.

Τις φήμες για την πιθανότητα να υπάρχει μία εκδοχή της ταινίας με σήμανση NC-17 (κατάλληλη για άνω των 17 ετών) πυροδότησε τις τελευταίες ημέρες ένα tweet από τον λογαριασμό Film Facts -το οποίο έγινε viral- που ανέφερε ότι ο Ρόμπιν Γουίλιαμς «είχε αυτοσχεδιάσει τόσο πολύ στην ταινία, ώστε υπήρχαν μονταρισμένες εκδοχές με σήμανση PG, PG-13, R και NC-17».

Το tweet βασίστηκε σε δήλωση που είχε κάνει το 2015 ο Κρις Κολόμπους στο Yahoo Entertainment, στην οποία χαρακτήριζε τον Ρόμπιν Γουίλιαμς ως «τον καλύτερο ηθοποιό με τον οποίον έχει συνεργαστεί», λέγοντας ότι με τους αυτοσχεδιασμούς του κατέληξε με τέσσερα διαφορετικά μοντάζ της ταινίας, PG, PG- 13, R (σ.σ. δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία ανήλικοι κάτω των 17 χωρίς συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα) και NC-17».

Ωστόσο, όπως είπε στο Entertainment Weekly, το σχόλιο περί της NC-17 βερσιόν (κατάλληλη για άνω των 17 ετών) ήταν ένα αστείο.

Στην ερώτηση εάν θα κυκλοφορούσε μία άλλη εκδοχή της Κυρία Ντάουτφαϊερ, ο Κολόμπους απάντησε ότι θα ήταν ανοιχτός «σε ένα ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία της ταινίας, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει σκηνές από την R-rated εκδοχή».

Σε επανένωση του καστ το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την αυτοκτονία του Ρόμπιν Γουίλιαμς, οι έτεροι πρωταγωνιστές της ταινίας, μεταξύ αυτών και ο Πιρς Μπρόσναν, που υποδυόταν τον ανταγωνιστή του Ντάνιελ, αναφέρθηκαν στους ξεκαρδιστικούς και πικάντικους αυτοσχεδιασμούς του ηθοποιού.

Πάντως, η Μάρα Γουίλσον, που έπαιζε την κόρη του Ντάνιελ, έγραψε στο twitter ότι όταν ήταν παρούσα η συμπεριφορά του Γουίλιαμς ήταν όπως αρμόζει σε μικρά παιδιά.

«Δεν είπε τίποτα από αυτά παρουσία μου, αλλά ξέρω ότι τα είχε πει», έγραψε. «Δεν θα εκπλαγώ αν υπήρχε εκδοχή R. Όσο για NC-17; Με τίποτα».

Δημοφιλή