Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα.
AscentXmedia via Getty Images

«Ο καθηγητής της φιλολογίας έριχνε κάθε μέρα το μπαλάκι. Όλη η τάξη το έπιανε σαν ένα γαργαλιστικό μήνυμα. Το πετούσε ο ένας στον άλλον. Χαράς ευαγγέλια. «Οσάκις…» άρχιζε τη φράση του ο φιλόλογος. «Ναι. Ναι. Ο Σάκης! Ο Σάκης!» φώναζαν όλες μαζί οι μαθήτριες γελώντας. Κι ο καθηγητής τρελαινόταν. ...

Νόμιζε πως απλώς επαναλάμβαναν τη λέξη. Πως τις ερέθιζε αυτή η λέξη. ∆εν ήταν όμως έτσι. Άλλο πράγμα το «Οσάκις» κι άλλος άνθρωπος «Ο Σάκης». Ο Σάκης ήταν ηλεκτρολόγος με μαγαζί. Μεγαλύτερος τους, 20 με 25 ετών. Τα είχε φτιάξει με την Αλέκα. Μια από τις μαθήτριες της τάξης. ...Ήταν ο πρώτος έρωτας της τάξης ...«Ο Σάκης! Ο Σάκης!», φώναζαν ακόμα πιο δυνατά και γελούσαν με την καρδιά τους. Γιατί ήταν υπόθεση καρδιάς και όχι γραμματικής. ».

Τι ωραία, ο Σάκης τα είχε φτιάξει με μια ανήλικη. Και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο αποφάσισε το συγκεκριμένο κείμενο να το διδάξει σε ανήλικα της Α΄Γυμνασίου.

Την ίδια ώρα η ελληνική κοινωνία έχει πέσει από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις για τον βιασμό και την εξώθηση σε πορνεία μια ανήλικης 12 ετών από έναν ενήλικα.

Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα και η πρόεδρος των ιερόδουλων εμφανίστηκε στην Εισαγγελέα για να καταγγείλει πως σ΄ένα από τα σπίτια της ασελγούσαν επώνυμοι και ανώνυμοι στο κοριτσάκι. «Έφερνε και άλλα κορίτσια» είπε για τον συλληφθέντα.

Αλλά δεν το είχε καταγγείλει νωρίτερα γιατί δεν ήταν παρούσα, συνήθως έλειπε, είπε, και δεν την είχε ενημερώσει κανείς. Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε καταστάσεις που επικρατεί απόλυτη αταξία. Όμως εάν δεν κάνουμε λάθος στους οίκους ανοχής επικρατούν κανόνες. Οι σεξεργάτριες πρέπει να έχουν άδεια, υπάρχουν έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα του κράτους. ...Τι έγινε σε αυτή την περίπτωση;

Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα!

Τώρα περιμένουμε λάγνα να δούμε ποιοι άλλοι εμπλέκονται. Περιμένουμε να ακούσουμε τους επώνυμους. Αν και η πλειονότητα των πολιτών έχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης και πιστεύει ότι όσο πιο ψηλά βρίσκεται κανείς στην κοινωνική κλίμακα τόσο μεγαλύτερη ασυλία έχει σε σύγκριση με όσους βρίσκονται στα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα.

Περιμένουμε, λοιπόν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση για να δούμε καλύτερα την κατάντια μας.

Στις υποθέσεις οργανωμένης παιδεραστίας και εκπόρνευσης ανηλίκων πάντα υπάρχει ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, πολλές φορές στηρίζεται από επιφανή μέλη του κατεστημένου μιας κοινωνίας και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. Ωστόσο συνήθως, όταν αποκαλύπτεται το σκάνδαλο την πληρώνουν αυτοί που βρίσκονται πιο χαμηλά στην πυραμίδα της ιεραρχίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ζωή επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι να προκύψει κάτι άλλο.

Η Ελλάδα δεν πρωτοτυπεί. Παντού συμβαίνουν. Εμείς λόγω φτώχειας έχουμε μια παράδοση στην εκπόρνευση. Ανθρώπινο θα έλεγε κανείς. Το απέδωσε κομψά και ρομαντικά ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος. Σε πόσες ελληνικές ταινίες δεν υπήρχε ένας απροσδιόριστος θείος που βοηθούσε την οικογένεια και την χαριτωμένη κόρη.

Απλά τώρα τα πράγματα αγρίεψαν, η διαστροφή είναι πιο απενοχοποιημένη. Όλα επιτρέπονται. Προβληματισμός δικός μας, για το ποια μορφή θα έπρεπε να έχει άραγε το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής.

Προβληματισμός και για την υπερσεξουαλικοποίηση των ανηλίκων κοριτσιών στις διαφημίσεις, στα παιδικά... Με την ανοχή όλων μας. Δεν είναι και αυτός ένας βιασμός;

Πλέον είναι βαρετή η ηθικολογία. Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να φυλάγονται από τον «Σάκη», είτε είναι ηλεκτρολόγος - είτε κουστουμάτος. Όλοι ξέρουμε ότι το σχολείο θα έπρεπε να παίζει σημαντικότερο ρόλο στις ζωές των παιδιών. Καμία κριτική. Απλά δεν είναι κατανοητό γιατί δεν αλλάζουμε την πραγματικότητα μας.

Με αφορμή αυτό που ζούμε διάβασα πάλι για το κύκλωμα παιδεραστίας με μέλη της ευρωπαϊκής ελίτ στο Βέλγιο και την περίπτωση του Μαρκ Ντιτρού. Τέτοιες ημέρες, τον Οκτώβριο του 1996, 350.000 Βέλγοι πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη πορεία στην ιστορία της χώρας μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο αντιδρώντας στον τρόπο που χειριζόταν η δικαιοσύνη την υπόθεση.

Αποτέλεσμα ήταν η πλήρης αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας και σημαντικών αλλαγών στο εγκληματολογικό σύστημα της χώρας. Σήμερα ο Ντιτρού παραμένει στη φυλακή σε πλήρη απομόνωση, τα αιτήματα αποφυλάκισής του έχουν απορριφθεί.

Εμείς ας μιλήσουμε για τον «Σάκη» γιατί είναι υπόθεση καρδιάς.

Δημοφιλή