Ο σύντομος βίος της νέας Βουλής: Την Κυριακή ορκωμοσία και την Δευτέρα διάλυση

Στις 18:00 η ορκωμοσία ενώ τα μέλη της επόμενης Βουλής θα εκλεγούν με λίστα. Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαλμάς θα οριστεί πιθανότατα πρωθυπουργός.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των νέων εκλογών.

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη σήμερα, Τρίτη στο προεδρικό Μέγαρο αλλά δεν παρέλαβε καν την διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στον Νίκος Ανδρουλάκη που αναμένεται να πράξει όπως οι άλλοι δύο πολίτικοι αρχηγοί.

Επόμενο βήμα, είναι η ορκωμοσία της νέας Βουλής την Κυριακή 28 Μαΐου, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤστις 18:00 ενώ το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η εκλογή του προεδρείου και έως το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και τη νέα προσφυγή στις κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Ένας από τους προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων, θα οριστεί ως πρωθυπουργός προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, πιθανότατα ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαλμάς.

Υπενθυμίζεται ότι εκλογικό σύστημα της 25ης Ιουνίου θα είναι με την ενισχυμένη αναλογική και οι βουλευτές θα προκύψουν, όχι πλέον με επιλογή από τους ψηφοφόρους αλλά με λίστα που έχουν καταρτίσει τα ίδια τα κόμματα.

Πηγή: ΕΡΤ