Ο Τζόναθαν έγινε 190 ετών και είναι η γηραιότερη χελώνα του κόσμου

Ο Τζόναθαν γιόρτασε τα 190α γενέθλιά του, στις αρχές του 2022 και το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον ανακήρυξε ως τη γηραιότερη χελώνα που έχει ζήσει στον πλανήτη.

Μια γιγάντια χελώνα 190 ετών, η οποία κατοικεί στη Νήσο της Αγίας Ελένης, το οποίο ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία και βρίσκεται 1.200 μίλια δυτικά από τις ακτές της Ναμίμπια και της Ανγκόλα στον Νότιο Ατλαντικό, εκτιμάται ότι αποτελεί την γηραιότερη χελώνα του πλανήτη.

Μάλιστα η χελώνα, που ακούει στο όνομα Τζόναθαν, απόλαυσε το πρώτο της μπάνιο με ειδικό σαπούνι, εν όψει της επίσκεψης της Βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς το νησί αποτελεί βρετανική υπερπόντια κτήση.

Ο Τζόναθαν γιόρτασε τα 190α γενέθλιά του, στις αρχές του 2022 και το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες τον ανακήρυξε ως τη γηραιότερη χελώνα που έχει ζήσει στον πλανήτη.

Ο Τζόναθαν παίρνει το «στέμμα» της γηραιότερης χελώνας από την Τούι Μανίλα, μια χελώνα που πέθανε σε ηλικία 188 ετών το 1965.

«Είναι ένα τοπικό είδωλο, συμβολίζει της επιμονής μπροστά στην αλλαγή», είπε ο κτηνίατρός του Τζο Χόλινς.

Με μήκος που ξεπερνά το ένα μέτρο, ο Τζόναθαν, ο οποίος φέρεται να γεννήθηκε το 1832, δεν πέρασε όλη τη ζωή στο συγκεκριμένο νησί. Ήταν ήδη περίπου 50 ετών, η χελώνα δόθηκε ως δώρο στα τέλη του 19ου αιώνα στον τοπικό κυβερνήτη, από τον ομόλογό του των Σεϋχελλών.

Ο Τζόναθαν, περιφέρεται ακόμα στους ίδιους χώρους του Plantation House, της κατοικία του Κυβερνήτη της Αγίας Ελένης, όπου ζει τα μαζί με τρεις άλλες γιγάντιες χελώνες: τον Ντέιβιντ, την Έμμα και τον Φρέντ.

Το νησί της Αγίας Ελένης, έγινε γνωστό ως τόπος εξορίας του Ναπολέοντας, ο οποίος έζησε εκεί από το 1815 έως τον θάνατό του, το 1821.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα