ΔΙΕΘΝΕΣ
30/10/2019 11:23 EET | Updated 30/10/2019 11:27 EET

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης απέλυσε αξιωματούχους του παλατιού για «βιαιότητα» και μοιχεία

Λίγο καιρό μετά την αποπομπή της βασιλικής ερωμένης.

Athit Perawongmetha / Reuters

Τέσσερις αξιωματούχους απέλυσε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης, στο πλαίσιο μιας σειράς τέτοιων κινήσεων τον τελευταίο καιρό, που περιελάμβαναν και τη βασιλική ερωμένη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNN, που επικαλείται επίσημη ανακοίνωση των ανακτόρων, ο βασιλιάς Μαχά Βατζιραλονγκόρν απέπεμψε δύο αξιωματούχους του παλατιού για μοιχεία και απροσδιόριστη «βίαιη συμπεριφορά».

Δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το τι ακριβώς είχαν κάνει, ωστόσο στην ανακοίνωση αναφερόταν πως τους είχε ανατεθεί να επιβλέπουν τις κρεβατοκάμαρες του παλατιού. Από τους δύο αξιωματούχους αφαιρέθηκε ο βαθμός του αντισυνταγματάρχη και τα βασιλικά διακριτικά.

Σε άλλη μια ανακοίνωση αναφέρεται ότι δύο στρατιωτικοί αποπέμφθηκαν επειδή «δεν αντιλαμβάνονταν πως ήταν αξιωματικοί της βασιλικής φρουράς» και για ανάρμοστη συμπεριφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης αφαίρεσε από τη βασιλική ερωμένη τους τίτλους της λόγω «απιστίας»

Οι αποπομπές αυτές λαμβάνουν χώρα εν μέσω μιας ταραχώδους περιόδου στο παλάτι: Στις 22 Οκτωβρίου ο βασιλιάς αφαίρεσε από τη βασιλική ερωμένη, την 34χρονη Σινινάτ Βονγκβατζιραπακντί τους τίτλους και τους στρατιωτικούς της βαθμούς για «απιστία», μόλις τρεις μήνες αφού είχε λάβει τον τίτλο της βασιλικής ευγενούς ερωμένης. Ήταν η πρώτη γυναίκα που λάμβανε τον τίτλο αυτόν μέσα σε περίπου έναν αιώνα, ωστόσο στην ανακοίνωση του παλατιού αναφερόταν πως είχε προσπαθήσει να εμποδίσει τη στέψη της βασιλικής συζύγου ως βασίλισσας. Λίγες ημέρες μετά, αποπέμφθηκαν έξι αξιωματούχους του παλατιού για πειθαρχικούς λόγους.