Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πάολο Σορεντίνο σκηνοθετεί την «Τέλεια Ομορφιά» στο Vanity Fair Italia

Μιλούν οι Γουίλεμ Νταφόε, Γουές Άντερσον, Τζέιν Φόντα, Τζον Μάλκοβιτς, Τζουντ Λο, Γούντι Χάρελσον, Σάρον Στόουν, Τζένιφερ Λόρενς.
MasterLu via Getty Images

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Πάολο Σορεντίνο είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του τελευταίου τεύχους του Vanity Fair Italia, ενός καινοτόμου project με τίτλο Phase 4 (Φάση 4).

Στο εξώφυλλο του περιοδικού παρουσιάζεται ένα σμήνος από ροζ φλαμίνγκο που φωτογραφήθηκαν νύχτα στη Σκαλινάτα (ή αλλιώς, Ισπανικά Σκαλιά) στη Ρώμη από τους Άλεξ Ματζόλι και Πάολο Σορεντίνο.

Στα χέρια του σκηνοθέτη, το περιοδικό γίνεται σενάριο, ταινία στην οποία ηθοποιοί, καλλιτέχνες και διασημότητες συμμετέχουν ως συγγραφείς. Το project είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Η Τέλεια Ομορφιά» (La grande bellezza), που χάρισε στον Ιταλό σκηνοθέτη Όσκαρ το 2014 και εξελίσσεται σε ένα ολοκαίνουριο εγχείρημα μεταξύ ταινίας και έκδοσης.

Στο τεύχος μιλούν διεθνείς σταρ που περιγράφουν προσωπικές εμπειρίες, υποδείξεις και αναμνήσεις που σχετίζονται με την ιταλική ομορφιά: Γουίλεμ Νταφόε, Γουές Άντερσον, Τζέιν Φόντα, Τζον Μάλκοβιτς, Τζουντ Λο, Γούντι Χάρελσον, Σάρον Στόουν, Τζένιφερ Λόρενς, Ρέιτσελ Βάις, Κρίστοφ Βαλτς.

Η ιταλική μόδα διαδραματίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο σχεδιαστής Αλεσάντρο Μικέλε συνεισφέρει με μια συζήτηση με τον ράπερ Achille Lauro σχετικά με τη δύναμη της ομορφιάς στη σημερινή κουλτούρα.
Η σύγχρονη τέχνη εκπροσωπείται από τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η οποία δημιούργησε ένα project αποκλειστικά ως απάντηση στην πρόσκληση του Πάολο Σορεντίνο.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φανταστούν τη δική τους Φάση 4, μια κοσμοϊστορική στιγμή για να σκεφτούν το μέλλον μετά τον αποκλεισμό λόγω της πανδημίας και τα πρώτα δοκιμαστικά βήματα προς την ανάκαμψη.
Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους: χρησιμοποιώντας το hashtag # phase4 μπορεί όποιος επιθυμεί να συμπεριλάβει μια φωτογραφία που αποτυπώνει τα όνειρά του για το αύριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ