Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ αποκάλυψε ποιο είναι το πραγματικό μέρος που έγραψε τον «Χάρι Πότερ»

Και όχι, δεν είναι το καφέ «Elephant House» στο Εδιμβούργο.
Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου
Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου
Youtube

Η Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας της δημοφιλούς σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ», αποκάλυψε το μέρος όπου άρχισε να γράφει την ιστορία του μάγου -και όχι, δεν είναι σε καφέ στην Σκωτία, όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις της.

Το καφέ «Elephant House» στο Εδιμβούργο είναι ευρέως γνωστό ως η τοποθεσία που η συγγραφέας έγραψε το πρώτο από τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ. Κι ενώ είναι αλήθεια ότι η δημιουργός των ιστοριών του Πότερ ήταν συχνή επισκέπτρια του καφέ, τον πρώτο καιρό της καριέρας της ως συγγραφέας, η ίδια έγραψε στο twitter ότι στην πραγματικότητα, ξεκίνησε την σειρά βιβλίων στο Λονδίνο και συγκεκριμένα σε διαμέρισμα πάνω από ένα κατάστημα αθλητικών ειδών στο προάστιο Κλάπχαμ.

Οσον αφορά την πινακίδα στο «Elephant House», η οποία γράφει «γενέτειρα του Χάρι Πότερ», η Ρόουλινγκ εξήγησε: «Εγραφα τον Πότερ για αρκετά χρόνια πριν ακόμα πατήσω το πόδι μου σε αυτό το καφέ, οπότε δεν πρόκειται για την γενέτειρά του, όμως πράγματι έγραψα εκεί οπότε τους ”αφήνουμε το ελεύθερο”».

Η συγγραφέας δημοσίευσε μια φωτογραφία του διαμερίσματος Κλάπχαμ όπου ξεκίνησε την διαδικασία συγγραφής. «Αυτή είναι η πραγματική γενέτειρα του Χάρι Πότερ», ανέφερε. «Αν με την ”γενέτειρα” εννοούμε το σημείο που για πρώτη φορά τοποθέτησα το στιλό πάνω στο χαρτί».

Και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Αν όμως εννοούμε το μέρος όπου είχα την ιδέα για την δημιουργία του σύμπαντος του Πότερ, αυτή ήρθε στο τρένο από το Μάντσεστερ για το Λονδίνο. Με διασκεδάζουν οι θεωρίες ότι για το Χόγκουαρτς εμπνεύστηκα από όμορφα μέρη που είδα ή επισκέφτηκα, επειδή απέχει πολύ από την αλήθεια».

Αργότερα κοινοποίησε μια φωτογραφία από το βιβλιοπωλείο Πόρτο στην Πορτογαλία, για το οποίο έγραψε ότι ποτέ δεν αποτέλεσε έμπνευση στην ιστορία του μάγου, όπως πολλοί θεωρούν. «Ποτέ δεν επισκέφτηκα το βιβλιοπωλείο, δεν γνώριζα την ύπαρξή του. Είναι όμορφο και μακάρι να το είχα επισκεφτεί, όμως δεν σχετίζεται με το Χόγκουαρτς».

Τέλος, η Ρόουλινγκ έγραψε λεπτομέρειες για την περιοχή όπου «εφηύρε» το (άθλημα) Κουίντιτς. Με μια φωτογραφία ενός κόκκινου τούβλου που δημοσίευσε επίσης στο twitter, έγραψε: «Αυτό το κτίριο είναι στο Μάντσεστερ και εκεί στεγαζόταν το ξενοδοχείο Μπούρνβιλ. Σε μια διανυκτέρευσή μου εκεί το 1991, έγινα η εφευρέτρια του Κουίντιτς».

Πηγή: The Independent

Δημοφιλή