Ο Γάλλος «Spiderman» Αλέν Ρομπέρ κρεμάει σημαία συμφιλίωσης σε ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ

Απεικονίζονται δύο χέρια σε μορφή χειραψίας, το ένα σε χρώμα κόκκινο και το άλλο σε κίτρινο, με φόντο το λευκό, δείχνοντας έτσι τον δρόμο της ειρήνης.
Ann Wang / Reuters

Ο Γάλλος «Spiderman», Αλέν Ρομπέρ, σκαρφάλωσε την Παρασκευή 16 Αυγούστου, σε ουρανοξύστη 68 ορόφων, στο Χονγκ Κονγκ, με σκοπό να κρεμάσει μία σημαία που συμβολίζει την συμφιλίωση μεταξύ της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, καθώς τα επεισόδια, οι κινητοποιήσεις και οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις δεν δείχνουν κανένα σημάδι ύφεσης.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια του και χωρίς κανένα ιμάντα για προστασία, ο Ρομπέρ, σκαρφάλωσε στο Κέντρο Τσέουνγκ Κονγκ, που βρίσκεται στο επιχειρηματικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ και στην συνέχεια κρέμασε ένα μεγάλο πανό.

Το πανό που κρέμασε ο Ρομπέρ είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Στην αριστερή του πλευρά βλέπει κανείς την σημαία της Κίνας και στην δεξιά αυτή του Χονγκ Κονγκ. Στο κάτω μέρος απεικονίζονται δύο χέρια σε μορφή χειραψίας, το ένα σε χρώμα κόκκινο και το άλλο σε κίτρινο, με φόντο το λευκό, δείχνοντας έτσι τον δρόμο της ειρήνης.

ASSOCIATED PRESS

Ηταν η τρίτη φορά που ο Γάλλος «Spiderman» ανέβηκε στον ουρανοξύστη του Τσέουνγκ Κονγκ, το οποίο ανήκει στην Cheung Kong Holdings. Τον περασμένο Αύγουστο, του είχε απαγορευτεί η αναρρίχηση κτιρίων, στην πρώην βρετανική αποικία, για ένα χρόνο. Η ποινή του τελείωσε πριν από δύο εβδομάδες.

Ντυμένος με έντονες αποχρώσεις των χρωμάτων, μωβ, ροζ και πράσινου, ο Ρομπέρ, συνελήφθη μετά την αναρρίχηση και μεταφέρθηκε σε κοντινό αστυνομικό τμήμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναρριχάται χωρίς άδεια ενώ έχει συλληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

LILLIAN SUWANRUMPHA via Getty Images
LILLIAN SUWANRUMPHA via Getty Images
Ann Wang / Reuters

Πηγή: HuffPost US