Οδηγός γυμναστικής για τεμπέληδες

Στην αρχή του έτους είναι εύκολο να βρει κανείς την όρεξη για γυμναστική, για θετικές αλλαγές στη διατροφή και για ένα γενικότερο «ρεκτιφιέ» της εμφάνισης. Ωστόσο, επειδή είναι λίγο δύσκολο να κρατήσουμε τις υποσχέσεις στον εαυτό μας, ο Roger Frampton, μοντέλο και προπονητής, έχει κάποιες προτάσεις για την καθημερινή ζωή, ώστε να έχουμε τη μάξιμουμ απόδοση με τον λιγότερο κόπο:

1. Να στέκεστε αντί να κάθεστε

Έχουμε περίπου 300 κλειδώσεις και 800 μύες στο σώμα μας και το συνεχές κάθισμα σε καρέκλα «κλειδώνει» τη σπονδυλική μας στήλη. Αν όμως αρχίσουμε να στεκόμαστε στο μετρό ή να πίνουμε το ποτό μας στα όρθια, μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ το παράστημά μας.

2. Βαθιά καθίσματα σαν τα παιδάκια

Κι όμως, το βαθύ κάθισμα είναι η πιο φυσική στάση ξεκούρασης για τον άνθρωπο. Και σε αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο κακό η καρέκλα, γιατί εξαιτίας της έχουμε αντικαταστήσει αυτή την ευεργετική στάση προτιμώντας την καρέκλα. Το βαθύ κάθισμα διατηρεί τα ισχία μας ευλύγιστα, ενώ διευκολύνει και την υγιή κίνηση του εντέρου. Αν αρχίσετε να αφιερώνετε τρία λεπτά ημερησίως σε αυτή τη στάση, κάντε το σωστά: τα γόνατα να είναι σε απόσταση το ένα από το άλλο και τα πέλματα να πατούν γερά στο πάτωμα.

3. Βρείτε ένα δωρεάν εξωτερικό γυμναστήριο

Μέχρι να φτάσουμε τα 75, τα δύο τρίτα από εμάς θα υποφέρουν από μια χρόνια αρρώστια και ίσως να χρειαζόμαστε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Μπορείτε να το προλάβετε αν κάνετε μια βόλτα στο κοντινό σας πάρκο ή παραλία για να ανακαλύψετε κόσμο που κάνει γυμναστική στον καθαρό αέρα. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις ή όργανα σε πάρκα που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Ξεκινήστε πρώτα για ένα Σαββατοκύριακο και έπειτα προσπαθήστε να τηρήσετε τις επισκέψεις σας σε τακτική βάση.

4. Απολαύστε το κρεβάτι σας

Είναι εξαιρετικά άνετα και θέλουμε να περνάμε χρόνο σε αυτά, άρα χρησιμοποιείστε τo κρεβάτι σας για stretching, ανοίγοντας χέρια και πόδια σε ένα τεράστιο Χ για να τεντώσετε το σώμα σας. Δοκιμάστε να το κάνετε καθημερινά.

5. Δείτε τηλεόραση

Απλά, αντί να το κάνετε «χύμα» στον καναπέ, δοκιμάστε να ξαπλώσετε στο πάτωμα: όσο χαζεύετε τη νέα σεζόν του Twin Peaks, λοιπόν, αντί του καναπέ που πιέζει την σπονδυλική σας στήλη, ξαπλώστε στο πάτωμα που θα ανοίξει τους πνεύμονές σας και θα ξεκουράσει την πλάτη σας.

Πηγή: Vogue UK