Ουαλία: Εξωτικός βάτραχος βρέθηκε ανάμεσα σε μπανάνες σε σούπερ μάρκετ

Mετά από ένα ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων.
RSPCA

Ενας λαθραίος εξωτικός βάτραχος κατέληξε σε ένα σούπερ μάρκετ στο Καρμαθενσάιρ της Ουαλίας, μετά από ένα ταξίδι 8.000 χλμ από τη Νότια Αμερική.

Το προσωπικό του σούπερ μάρκετ εντόπισε το αμφίβιο μεγέθους όσο ένας αντίχειρας ανάμεσα στις μπανάνες και κάλεσε αμέσως τον φιλανθρωπικό οργανισμό για την προστασία των ζώων, RSPCA.

Πιστεύεται ότι ο βάτραχος, με το παρατσούκλι Asda (από το όνομα του σούπερ μάρκετ), έφτασε από την Κολομβία, όπου εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι φρούτων παράγονται και αποστέλλονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

Φροντίζεται από ειδικούς στο Πεμπρόκσιρ, όπου καταβροχθίζει γρύλους και μύγες, σύμφωνα με τους διασώστες.

RSPCA

Το RSPCA ειδοποιήθηκε όταν ένα μέλος του προσωπικού εντόπισε τον βάτραχο ενώ ήταν σε βάρδια στο κατάστημα στις 29 Ιουνίου.

Google

Τα αμφίβια είναι ικανά να επιβραδύνουν το μεταβολισμό τους κάτω από διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες, κάτι που πιστεύεται βοήθησε τον βάτραχο να επιζήσει από αυτό το μακρύ ταξίδι χωρίς τροφή ή νερό σε ένα ψυχρότερο κλίμα.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για βάτραχο των μπανανόδεντρων.

Τι είναι οι βάτραχοι των δέντρων

Υπάρχουν περίπου 800 διαφορετικά είδη βατράχου δέντρων, με περισσότερα από 600 να ζουν στην Κεντρική και Νότια Αμερική

Οι βάτραχοι αυτοί υπάρχουν σε μια ποικιλία χρωμάτων και μερικοί αλλάζουν το χρώμα τους για ταιριάζουν με το περιβάλλον, ως καμουφλάζ.

Οι περισσότεροι βάτραχοι δέντρων είναι τόσο μικροί που μπορούν να κάθονται άνετα στην άκρη ενός ανθρώπινου δακτύλου.

Χρησιμοποιούν τα μάτια τους για να καταπιούν την τροφή τους. Κλείνουν τα μάτια τους πολύ σφιχτά, ωθώντας το φαγητό να κατέβει από το λαιμό στον οισοφάγο και από εκεί στο στομάχι.

Ορισμένα είδη βατράχων δέντρων εκκρίνουν ουσίες στο δέρμα τους που χρησιμοποιούνται από αυτόχθονες πληθυσμούς ως παραισθησιογόνο φάρμακο.

(με πληροφορίες από BBC)

Δημοφιλή