Ουκρανία: Νέα σκληρή ρωσική επίθεση στο δίκτυο ενέργειας, στο σκοτάδι 1,5 εκατ. σπίτια

Σχεδόν το ένα τρίτο των σταθμών παραγωγής ενέργειας και άλλων εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί.
SOPA Images via Getty Images

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα «νέο μαζικό χτύπημα» με στόχο το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως αναφέρει το BBC, ο ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι επιθέσεις ήταν σε «πολύ ευρεία» κλίμακα και έπληξαν περιοχές της Ουκρανίας στα δυτικά, στο κέντρο, στα νότια και στα ανατολικά της χώρας.

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, είπε το Κίεβο.

Ωστόσο, ο κ. Ζελένσκι υποστήριξε ότι οι περισσότεροι από τους ρωσικούς πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν.

«Τέτοια πλήγματα δεν θα σταματούσαν την ουκρανική στρατιωτική προέλαση.
Φυσικά, δεν έχουμε ακόμη την τεχνική ικανότητα να καταρρίψουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων και να επιτεθούμε σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Θα φτάσουμε σταδιακά σε αυτό - με τη βοήθεια των εταίρων μας, είμαι σίγουρος γι′ αυτό», δήλωσε ο Ουκρανός ηγέτης.

Σχεδόν το ένα τρίτο των σταθμών παραγωγής ενέργειας και άλλων εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας έχουν καταστραφεί σε ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών από τη Δευτέρα την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή