ΔΙΕΘΝΕΣ
26/08/2020 16:56 EEST | Updated 26/08/2020 17:06 EEST

Ουσία που εντοπίζεται σε εντομοαπωθητικά μπορεί να σκοτώσει τον κορονοϊό, σύμφωνα με έρευνα

Τα τελευταία στοιχεία από βρετανική έρευνα που είναι ευοίωνα.

RealPeopleGroup via Getty Images

Ένα προϊόν που εντοπίζεται σε εντομοαπωθητικό μπορεί να σκοτώσει το στέλεχος του κορονοϊού που προκαλεί τον COVID-19, αναφέρει έρευνα του εργαστηρίου άμυνας της Βρετανίας. 

Επιστήμονες στο Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας (DSTL) μοιράζονται τα πρώτα τους ευρήματα, ώστε άλλοι να μπορούν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω έρευνα, αποκαλύπτει το Sky News.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας ανέφεραν ότι τα εντομοαπωθητικά που περιέχουν την ουσία Κιτριδιόλη είναι αποτελεσματικά, επειδή πιστεύεται ότι μπορεί να προσφέρει ένα νέο στρώμα προστασίας για τον ιό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 814.000 άτομα. 

Η κιτριοδιόλη είναι ήδη γνωστό ότι σκοτώνει άλλους τύπους κορονοϊού.

Η εταιρεία που παράγει κιτριδιόλη πίστευε επίσης ότι θα μπορούσε να προσφέρει προστασία έναντι του νέου κορονοϊού.

Η Ζάκλιν Ουότσον, διευθύνουσα σύμβουλος της Citrefine International Ltd, δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα ήθελε η κυβέρνηση να υποστηρίξει ένα επίσημο πρόγραμμα δοκιμών.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να λειτουργήσει ενάντια σε αυτόν τον ιό, αλλά φυσικά πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά», είπε συγκεκριμένα. 

Πάντως, το σπρέι κουνουπιών δεν αποτελεί από μόνο του επαρκή προστασία και χρησιμοποιείται από τον στρατό ως πρόσθετο μέτρο μαζί με μάσκες προσώπου, πλύσιμο χεριών και άλλες τεχνικές για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κιτριοδόλη παρασκευάζεται από το λάδι, τα φύλλα και τους κλαδίσκους του  ευκαλύπτου citriodora.

Οι ένοπλες δυνάμεις είχαν ήδη αποθέματα απωθητικών και πίστευαν ότι αξίζει να δοκιμαστεί ακόμη και χωρίς τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, διότι δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις.