«Οι Χρησμοί του Νερού»: Στους Δελφούς με την ανατολή του ήλιου

Μία site-specific performance που συνδέει την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια κρίση νερού με το μυθικό υπόβαθρο και τη λατρεία του Απόλλωνα.
Αποστολία Παπαδαμάκη
Αποστολία Παπαδαμάκη
Areion Stefanidis

Στη νέα παράσταση της «Οι Χρησμοί του Νερού», η σκηνοθέτις-χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη παρουσιάζει μία σπονδυλωτή, διαδραστική και συμμετοχική site-specific performance που συνδέει την κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια κρίση του νερού με το μυθικό υπόβαθρο και τη λατρεία του Απόλλωνα στους Δελφούς.

Μέσα από μια νοηματική πορεία, η παράσταση φιλοδοξεί να συνδέσει επιστημονικές ανακαλύψεις και πορίσματα, ιστορικά γεγονότα, μυθικές οντότητες και υψηλά νοήματα, συνδέοντας τις έρευνες για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή των Δελφών και τις συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής με την παγκόσμια κρίση του νερού.

Σκηνικό της παράσταση είναι ο συναρπαστικός αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, προσθέτοντας μια μοναδική και ατμοσφαιρική διάσταση στην εμπειρία των θεατών. Καθώς ο ήλιος θα δύει πάνω από τα αρχαία σπαράγματα, η συγχώνευση της αρχαίας σοφίας και της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης υπόσχεται να δημιουργήσει μια υπερβατική ατμόσφαιρα.

Areion Stefanidis

Επί σκηνής θα βρίσκονται:

Ερευνητής: Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Πυθία: Μαρία Παπαγεωργίου

Μνημοσύνη: Αποστολία Παπαδαμάκη

Μούσες: Μαίρη Γιαννούλα, Μαρία Πηνελόπη Κασιδόκωστα, Χριστιάνα Κατσιμπράκη, Κωνσταντίνα Λιόντου, Εβίνη Παντελάκη, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Ηλιάνα Παρασκευοπούλου, Νατάσα Σαραντοπούλου, Δάφνη Σταθάτου

Μουσικοί επί σκηνής:

Βιολί: Μιγκέν Σελμάνι

Τσέλο: Λευκή Κολοβού

Άρπα: Σίσσυ Μακροπούλου

Electronics: Τρύφων Κουτσουρέλης

Areion Stefanidis

Θα δοθούν δύο παραστάσεις. Η πρώτη στις 31/7/2023 και η δεύτερη την 1/8/2023.

Κάθε παράσταση αποτελείται από δύο μέρη, το Α′ μέρος διαδραματίζεται στον Ναό της Αθηνάς Προναίας στις 6.30-7.30 π.μ. κατά την Ανατολή του Ηλίου και το Β′ μέρος στις 20.00-21.10 στον Ναό του Απόλλωνα. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και για τα δύο μέρη.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023, του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr

Δημοφιλή