ΔΙΕΘΝΕΣ
20/09/2021 17:45 EEST

Οι ΗΠΑ κάνουν υποχρεωτικό το εμβόλιο για όσους θέλουν να μπαίνουν στη χώρα

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν και πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ.

Anadolu Agency via Getty Images

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα χαλαρώσει τους περιορισμούς για τα ταξίδια από το εξωτερικό στις ΗΠΑ από τον Νοέμβριο, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους.

Όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες που πετούν προς τις ΗΠΑ θα πρέπει να δείχνουν πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν από την επιβίβαση, αλλά και αρνητικό τεστ COVID-19 που θα γίνεται εντός τριών ημερών από την πτήση, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για το COVID-19, Τζεφ Ζιέντς, ο οποίος ανακοίνωσε τη νέα πολιτική. Ο Μπάιντεν θα αυστηροποιήσει επίσης τους κανόνες για τα τεστ για τους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση εντός μιας ημέρας πριν από την αναχώρηση για τις ΗΠΑ, καθώς και κατά την επιστροφή τους.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες δεν θα υποχρεούνται σε καραντίνα, δήλωσε ο Ζιέντς.

Η νέα πολιτική αντικαθιστά ένα συνονθύλευμα ταξιδιωτικών περιορισμών που θεσπίστηκαν για πρώτη φορά από τον Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι και αυστηροποιήθηκαν από τον Μπάιντενμ που περιόριζαν τα ταξίδια μη Αμερικανών προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα, την Ινδία και άλλες χώρες.

Ο Μπάιντεν θα απαιτήσει επίσης από τις αεροπορικές εταιρείες να συλλέγουν στοιχεία επικοινωνίας από τους διεθνείς ταξιδιώτες για να διευκολύνουν τον εντοπισμό επαφών, δήλωσε ο Ζιέντς.