Οι φωτογραφίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που «έθιξαν» το τουρκικό ΥΠΕΞ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι χαρακτήρισε ως «προκλητική» τη φωτογραφία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την «αποστρατικοποιημένη Ψέριμο».

«Φωτιές» άναψε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Ψέριμο, παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, μιλώντας στην τουρκική Daily Sabah χαρακτήρισε ως «προκλητική» τη φωτογραφία που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το «αποστρατικοποιημένο νησί του Αιγαίου Πελάγους», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Άγκυρα θα κάνει ό,τι χρειαστεί».

«Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και θα κάνει ό,τι χρειάζεται», είπε ο Φουάτ Οκτάι αναφερόμενος στις φωτογραφίες του Αρχηγού Κωνσταντίνου Φλώρου κατά την επίσκεψή του σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στα Δωδεκάνησα, στα Ψαρά, στην Λήμνο και στην Ψέριμο, η οποία βρίσκεται περίπου 5 μίλια νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερντογάν, επικαλούμενος την γνωστή πλέον φράση του τούρκου προέδρου «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», υποστήριξε πως τα λόγια της Άγκυρας δεν είναι «κενά» και ότι θα κάνει «ότι λέει».

Οι επίμαχες φωτογραφίες που εξαγρίωσαν την τουρκική κυβέρνηση

.
.
ΓΕΕΘΑ
.
.
ΓΕΕΘΑ
.
.
ΓΕΕΘΑ
.
.
ΓΕΕΘΑ

Ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ακόμη ότι τουρκικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατέγραψαν την ανάπτυξη ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων στα νησιά Λέσβο και Σάμο, κάτι που η Άγκυρα υποστηρίζει ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Μετά το περιστατικό, η Άγκυρα υπέβαλε διαμαρτυρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα για την παράνομη ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων σε νησιά του Αιγαίου που θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα.

Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη και ζήτησε να σταματήσουν οι παραβιάσεις στα νησιά του Αιγαίου και να αποκατασταθεί το μη στρατιωτικό τους καθεστώς.