Oι influencers που δέχονται προτάσεις εκατομμυρίων για σεξ

Η άλλη πλευρά των social media και πώς μια ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί στο instagram.
GETTY IMAGES

Oι πιο γνωστές influencers του instagram δέχονται καθημερινά προτάσεις πολλών εκατομμυρίων από άγνωστους άνδρες για να κάνουν σεξ μαζί τους. Με άλλα λόγια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλές φορές, λειτουργούν ως «κατάλογος» για εκείνους που θέλουν να βρουν την επόμενη τους κατάκτηση.

«Πρόκειται για ένα είδος πορνείας υψηλού επιπέδου – είναι τρομακτικό αν σκεφτείς ότι κάποιοι στέλνουν συστηματικά μηνύματα σε δεκάδες όμορφα κορίτσια του instagram», αναφέρει η Τάινι Λέξι Κλάρσον μιλώντας στο βρετανικό BBC για το θέμα.

Η ίδια εξηγεί πως στα 19 της χρόνια της προτάθηκε για πρώτη φορά να κάνει σεξ με κάποιον για το ποσό των 20.000 λιρών.

Κάποια στιγμή, ένας άλλος άνδρας της προσέφερε 50.000 λίρες για να περάσει μαζί του πέντε νύχτες στο Ντουμπάι. Μάλιστα εκείνος ανέφερε πως σε περίπτωση που δέχονταν, οι λεπτομέρειες για την μεταξύ τους επαφή θα έπρεπε να μείνουν απόλυτα μυστικές.

Η νεαρή κοπέλα λέει πως απέρριψε την προσφορά, αλλά επισημαίνει πως «οι άνθρωποι αυτοί ξέρουν πού απευθύνονται. Για μερικές γυναίκες τα χρήματα είναι πολλά και τα έχουν ανάγκη. Ετσι αναγκάζονται να υποκύψουν», συμπληρώνει.

Η Ρόζι Ουίλιαμς, αναφέρει πως ένας άνδρας της προσέφερε 100.000 λίρες ετησίως, συμπληρωματικά με τα ρούχα και τις τσάντες της, για να γίνει σύντροφος του στο Ντουμπάι.

«Αν κάνεις αυτή την δουλειά είσαι προετοιμασμένη για τα πάντα. Δεν περιμένεις όμως ποτέ πως κάποιος θα θέλει να σε αγοράσει», σχολιάζει η Ουίλιαμς.

Οι άνδρες που κάνουν ανάλογες προτάσεις στις γυναίκες δρουν μόνοι τους ή απευθύνονται σε ειδικούς πράκτορες που αναλαμβάνουν να κινηθούν όπως θέλει ο πλούσιος πελάτης τους.

Η Ιζαμπέλ λέει πως την πρώτη φορά την πλησίασε μέσω instagram ένας άνδρας δέκα χρόνια μεγαλύτερος από αυτήν.

«Στην αρχή με προσέγγισε για να μου προτείνει να διαφημίσω τσάντες. Δέχτηκα, πίστευα πως θα ήταν μια ωραία συνεργασία. Θα μπορούσα να αυξήσω τους followers μου και να κερδίσω χρήματα τίμια. Ήμουν ενθουσιασμένη που τον γνώρισα. Κάποια στιγμή όμως τρώγαμε έξω και εκείνος μου πρότεινε πως αν έκανα σεξ μαζί του, θα μου έδινε τα διπλάσια χρήματα απ′ όσα μου έδινε για τις τσάντες», τονίζει η Ιζαμπέλ.

Η φεμινιστική οργάνωση, Object, η οποία μάχεται για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, ανέφερε πως κατανοεί τους λόγους που κάποιες δέχτηκαν τις προσφορές.

Η επικεφαλής της οργάνωσης μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Οσες εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις δεν θέλουν να ακούσουν την λέξη πορνεία. Η πραγματικότητα όμως είναι πως πουλούν το σώμα τους για τα χρήματα».

Εκπρόσωποι των φορέων που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό έγκλημα υπογράμμισαν πως δεν είναι μόνο οι γυναίκες που δέχονται τέτοιες προτάσεις, εξηγώντας πως και διάσημοι άνδρες πέφτουν θύματα επιτήδειων.

«Η οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής προσβολής δεν γίνεται ανεκτή στο instagram και όσοι παραβιάζουν επανειλημμένα τις οδηγίες μας δεν έχουν καμία θέση στην κοινότητα», δήλωσε από την πλευρά του άλλος εκπρόσωπος του Facebook.

Δημοφιλή