Οι μάσκες που σχεδίασε ο Jean Paul Gaultier είναι το νέο it της υψηλής ραπτικής

Εχουν προκαλέσει φρενίτιδα στα social media. «Προστατέψτε τον εαυτό σας, φανταστείτε τον εαυτό σας» δηλώνει ο ίδιος.
.
.

Τις μεγάλες στιγμές του Γάλλου σχεδιαστή - και διεθνώς διάσημου φιλέλληνα - Ζαν Πολ Γκοτιέ, θυμίζουν οι μάσκες που δημιούργησε, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα.

Οι μάσκες προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού που ο ίδιος εμπνεύστηκε κι έκανε πράξη μαζί με τη σχεδιαστική του ομάδα αναρτήθηκαν στο Instagram την Κυριακή 17 Μαΐου κι έχουν προκαλέσει μια μικρή φρενίτιδα στους πιστούς της έμπνευσής του - κι όχι μόνο.

Όπως και το περίφημο πουκάμισο - ναύτης που σχεδιάστηκε από τον στιλίστα ή τα εμβληματικά κωνικά στήθη που φορούσε η Μαντόνα με την υπογραφή του, οι δημιουργίες θυμίζουν εκείνες της σχεδιαστικής του ακμής. Ένα μήνυμα συνοδεύει τις φωτογραφίες: «Προστατέψτε τον εαυτό σας, φανταστείτε τον εαυτό σας».

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί και αστείοι. Διασκεδάστε και γίνετε δημιουργικοί», δήλωσε ο ίδιος, αναφέροντας ότι τα σχεδαστικά του μοτίβα μπορούν να «φορεθούν» πάνω από μια πραγματική μάσκα.

Η σειρά του Γκοτιέ δημιουργήθηκε με αφορμή την πρωτοβουλία των ανθρώπων του γαλλικού περιοδικού Gala να ζητήσουν από μια σειρά δημιουργών και καλλιτεχνών να φανταστούν αισιόδοξα το όραμά τους για μια μάσκα. Παράλληλα με τις δημιουργίες του Ζαν Πολ Γκοτιέ, παρουσιάστηκαν κι αυτές της Λολίτα Λεμπίκααλλά και της Σάσα Βάλκχοφ, καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου «Κριστιάν Λακρουά».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος ότι αυτές οι μάσκες δεν διατίθενται στην αγορά, σε αντίθεση με τις χειρουργικές μάσκες που διατίθενται στα περισσότερα φαρμακεία της Γαλλίας (και των οποίων έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα έναντι του κορονοϊού).

ΠΗΓΗ: Huff Post France