«Οι Τρεις Σωματοφύλακες»: Το μυθιστόρημα του Δουμά ξανά στο σινεμά με Βενσάν Κασέλ, Εύα Γκριν

Και μάλιστα, επί δύο.
Εύα Γκριν (Photo by Arthur Mola/Invision/AP)
Εύα Γκριν (Photo by Arthur Mola/Invision/AP)
via Associated Press

Πόσες κινηματογραφικές μεταφορές θεωρούνται πολλές στην περίπτωση ενός κλασικού μυθιστορήματος; Προφανώς δεν υπάρχει απάντηση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται όχι για ακόμη μία, αλλά για δύο ταινίες. Ο λόγος για το κλασικό έργο «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Αλέξανδρου Δουμά, το οποίο εκδόθηκε σε σειρές στο περιοδικό «Le Siècle» το 1844, έγινε το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο του συγγραφέα και ενέπνευσε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, κόμικ έως και κινούμενα σχέδια.

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία ταινία «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Πολ Άντερσον (με τους Μίλα Γιόβοβιτς, Ορλάντο Μπλουμ), το στούντιο Pathé αποκάλυψε ότι δύο νέες γαλλικές ταινίες, «The Three Musketeers - D’Artagnan» και «The Three Musketeers - Milady», έρχονται το 2023 για να αφηγηθούν εκ νέου την κλασική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Βενσάν Κασέλ, την Εύα Γκριν, τον Λουί Γκαρέλ και τη Βίκι Κριπς.

Το μυθιστόρημα έχει στο επίκεντρο τις περιπέτειες του νεαρού Ντ’ Αρτανιάν, που εγκαταλείπει την ιδιαίτερη πατρίδα του και πηγαίνει στο Παρίσι με σκοπό να εκπληρώσει το όνειρο του και να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά, όπου και γνωρίζει τους Τρεις Σωματοφύλακες (Άθως, Πόρθος και Άραμις).

Τις δύο ταινίες θα σκηνοθετήσει ο Μαρτίν Μπουρμπουλόν («Daddy or Mommy», «Divorce French Style» και «Eiffel»).

Η πρώτη ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 5 Απριλίου 2023 και η δεύτερη στις 13 Δεκεμβρίου 2023.

Με πληροφορίες από theplaylist.net

Δημοφιλή