Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Να τερματιστεί η εισβολή και ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία

Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους Ουκρανούς.
.
.
Eurokinissi

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ είναι σε εξέλιξη και η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η βία και ο πόλεμος όχι μόνον δεν επιλύουν διαφορές, αλλά προκαλούν πόνο και θάνατο και δημιουργούν πολυπλοκότερα προβλήματα, Πρέπει να τερματιστεί τώρα η εισβολή και ο πόλεμος και να δοθεί νέα ευκαιρία στον διάλογο, το κατεξοχήν όχημα της καταλλαγής και της ειρήνης. Εξάλλου ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς την χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθολομαίος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας στην καρδιά της Ευρώπης, πως στον 21ο αιώνα άρχισε και μαίνεται ένας άδικος πόλεμος. Χύνεται αίμα, σκοτώνονται άνθρωποι, γυναίκες μένουν χήρες και παιδιά ορφανά, καταστρέφονται πόλεις και χωριά. Η ύπαρξή μας ολόκληρη, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι κοντά στους Ουκρανούς αδελφούς μας» και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη βοήθεια που απέστειλε στην Ουκρανία.

Δημοφιλή