Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν θα παρελάσουν οι αθλητές Ρωσίας - Λευκορωσίας στην τελετή έναρξης

Οπως ανακοίνωσε επίσημα την Τρίτη η ΔΟΕ.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ εκφωνεί ομιλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, Αθήνα, Ελλάδα, 29 Μαρτίου 2021
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ εκφωνεί ομιλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, Αθήνα, Ελλάδα, 29 Μαρτίου 2021
NurPhoto via Getty Images

Οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα συμμετάσχουν στην παραδοσιακή παρέλαση των αθλητών κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ανακοίνωσε η ΔΟΕ την Τρίτη.

Κατά την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου, χιλιάδες αθλητές θα ταξιδέψουν με βάρκες στον Σηκουάνα για αρκετά χιλιόμετρα προς τον Πύργο του Άιφελ, αντί για την κανονική παρέλαση των ομάδων μέσα στο στάδιο.

Η ΔΟΕ δήλωσε ότι οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία που έχουν εγκριθεί να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ουδέτεροι θα έχουν την ευκαιρία μόνο «να βιώσουν την εκδήλωση» - πιθανότατα παρακολουθώντας δίπλα από τις όχθες του ποταμιού. Η ΔΟΕ έχει καθορίσει μια διαδικασία ελέγχου για τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές που θα λάβουν ουδέτερο καθεστώς, απαιτώντας να μην έχουν υποστηρίξει δημοσίως την εισβολή στην Ουκρανία ή να συνδέονται με στρατιωτικές ή κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η ΔΟΕ δήλωσε ότι αναμένει περίπου 36 ουδέτερους αθλητές με ρωσικά διαβατήρια και 22 με λευκορωσικά διαβατήρια να προκριθούν για τους Αγώνες του Παρισιού.

Η απόφαση για το αν θα επιτραπεί στους αθλητές αυτούς να συμμετάσχουν στην τελετή λήξης στις 11 Αυγούστου θα ληφθεί «σε μεταγενέστερο στάδιο», δήλωσε η ΔΟΕ.

Δημοφιλή