ΔΙΕΘΝΕΣ
27/04/2019 07:24 EEST | Updated 27/04/2019 12:56 EEST

Ολλανδία: Οι διάσημες τουλίπες κινδυνεύουν από τις selfies

Οι καλλιεργητές υψώνουν φράχτες για την προστασία τους.

NurPhoto via Getty Images

Με φράχτες, κιγκλιδώματα και διαφημιστικές αφίσες προσπαθούν να προστατεύσουν οι καλλιεργητές τα διάσημα λιβάδια με τις τουλίπες, που κινδυνεύουν με ισοπέδωση από τους λάτρεις των selfies.

Τα χωράφια με το εθνικό λουλούδι της Ολλανδίας αποτελούν τουριστική ατραξιόν, με τον αριθμό των επισκεπτών τους να αυξάνεται ραγδαία χρόνο με το χρόνο.

Πολλοί από αυτούς, όμως, στην προσπάθειά τους να βγάλουν μια καλή selfie δεν λογαριάζουν τίποτα, πατώντας, πηδώντας ή ακόμη και ξαπλώνοντας πάνω στα εντυπωσιακά φυτά για να πετύχουν την τέλεια φωτογραφία.

Ενας καλλιεργητής κοντά στην πόλη Νοορντβαικερχούτ, στη νοτιοδυτική Ολλανδίας, ήταν ο πρώτος που έστησε φράχτη στον οποίο ανέγραψε το μήνυμα «Απολαύστε τα λουλούδια ,σεβαστείτε την υπερηφάνειά μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ζημιές εξαιτίας της απροσεξίας των τουριστών είναι μεγάλες. «Πέρυσι, είχα ένα οικόπεδο με ζημιές 10.000 ευρώ. Ολα ήταν καταπατημένα. Ηθελαν να βγάλουν selfie με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» δήλωσε.

Μια ομάδα εθελοντιών, συμπεριλαμβανομένων και συνταξιούχων αγροτών - θα επιδιώξει τώρα να διδάξει στους επισκέπτες για την ιστορία των πεδίων της τουλίπας.

Παράλληλα, ο ολλανδικός Οργανισμός Τουρισμού αναγκάστηκε να δημιουργήσει έναν οδηγό με τα «πρέπει» και τα «μη» των selfies κοντά σε αγρούς με τουλίπες.

Πηγή: Guardian