Όταν η Σουηδέζα γυμνίστρια εμφανίστηκε γεμάτη αίματα στο Instagram, κανένας δεν φαντάστηκε τι συνέβη

Όταν η Σουηδέζα γυμνίστρια εμφανίστηκε γεμάτη αίματα στο Instagram, κανένας δεν φαντάστηκε τι συνέβη
Instagram

Μια γυναίκα από τη Σουηδία δίχασε τους ακολούθους της στο Instagram αναρτώντας αυτή τη φωτογραφία. Πρόκειται για την Μάξιν Μπγιορκ που μένει μόνιμα στο Μπαλί και αυτοαποκαλείται γυμνίστρια και ακτιβίστρια.

Τι έκανε; Την περασμένη εβδομάδα επέλεξε να γιορτάσει τη Γιορτή της Γυναίκας με μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται να καλύπτει το πρόσωπο και το στήθος της με αίμα περιόδου. Η λεζάντα που συνόδευσε την προκλητική για πολλούς φωτογραφία έγραφε:

Σήμερα, μετά από μια πολύ παραγωγική διασκεδαστική μέρα, μόλις επέστρεψα σπίτι με όλα τα συναισθήματα που είχα αφήσει στην άκρη γιατί δεν είχα χώρο για να τα αντιμετωπίσω αυτή τη στιγμή.

Κάθισα, πήρα μια βαθιά αναπνοή και ξαφνικά ένιωσα μια έντονη επιθυμία να καλύψω τον εαυτό μου με τα υγρά της ζωής μου ως γυναίκα. Έτσι, χωρίς να σκέφτομαι πραγματικά τίποτα άλλο, το έκανα.

Συνέχισε: Κάλυψα όλο μου το σώμα και κυλιόμουν στο γρασίδι γυμνή με όλο το εμμηνορροϊκό μου αίμα πάνω μου. Μύριζα τη γη και άρχισα να κλαίω έντονα. Και από ευτυχία και από θλίψη. Μετά από τα κλάματα , άρχισα να γελάω

Οι αντιδράσεις ποικίλλουν. Άλλοι θεώρησαν την κίνησή της «ανησυχητική» για τη ψυχική της υγεία και άλλοι «ενθαρρυντική» για τα δικαιώματα των γυναικών.

Ένας χρήστης έγραψε: Η κάλυψη του σώματός σου με τα υγρά σου, το κύλισμα στο χορτάρι, το κλάμα και στη συνέχεια το γέλιο σαν μανιακή δεν είναι ενθαρρυντικό, ούτε διεγείρει την έμπνευση, είναι αηδιαστικό και ανησυχητικό

Άλλοι υπερασπίστηκαν την κίνησή της: Αφήστε τη να ζήσει όπως θέλει. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να την αποθαρρύνετε. Σας πειράζει πραγματικά; Όχι, οπότε δεν είναι καθόλου μέρος της δουλειά σας.

Η Σουηδή μπλόγκερ επέστρεψε την επόμενη ημέρα με μια άλλη ανάρτηση που έλεγε:

Ακούστε τις καρδιές σας και να κάνετε αυτά που σαν κάνουν να νιώθετε χαρούμενοι. Πόσο ενδιαφέρον είναι το ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αποδεχτούν το ότι όλοι είναι διαφορετικοί και έχουν διαφορετικές όψεις για τη ζωή, συνέχισε.

Θέλω να διαδώσω πως ζω, έτσι οι άνθρωποι μπορούν να εμπνευστούν πως θέλουν να ζήσουν. Δεν προσπαθώ να αλλάξω κανέναν, να είσαι απλά ο εαυτός σου.

Και τα άσχημα σχόλια ότι είμαι ψυχικά άρρωστη δεν με επηρεάζουν. Μήπως είμαι; Αλλά αν είναι τόσο υπέροχο συναίσθημα να είσαι ψυχικά διαταραγμένη, τότε αγαπώ τη ζωή μου.

Πηγή: Independent