ΔΙΕΘΝΕΣ
07/08/2020 16:28 EEST

Ο Πάλμερστον, Αρχικυνηγός Ποντικών του βρετανικού ΥΠΕΞ, βγαίνει στη σύνταξη και πάει εξοχή

Μετά από τετραετή, πετυχημένη θητεία.

NurPhoto via Getty Images
Ο Πάλμερστον, που φέρει το όνομα παλαιού Βρετανού πρωθυπουργού, ανέλαβε καθήκοντα στο ΥΠΕΞ το 2016 (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto via Getty Images).

Η είδηση βγήκε το πρωί της 7ης Αυγούστου κι ο μόνος που χάρηκε ήταν ο Αρχικυνηγός Ποντικών της Ντάουνινγκ Στριτ, ο παγκοσμίως διάσημος Λάρι. Ο μεγαλύτερος αντίζηλός του, ο Πάλμερστον, Αρχικυνηγός Ποντικών του γειτονικού υπουργείου Εξωτερικών, ανακοίνωσε την συνταξιοδότησή του μέσω Twitter.

 

 

Με τίτλο ”Σημαντικά Νέα”, ο Πάλμερστον υπογράφει την επιστολή παραίτησής του και δηλώνει ότι καταλύτης για την απόφασή του ήταν η εργασία από το σπίτι λόγω κορονοϊού. Ναι μεν αγαπάει ”την δράση του γραφείου”, αλλά προτιμά μιά πιο ”ήρεμη, ήσυχη και εύκολη” ζωή.

″Θα μου λείψει ο θόρυβος των βημάτων ενός πρέσβη που με έκαναν να κρύβομαι στο παρατηρητήριό μου για να δω ποιός είναι” γράφει η επιστολή. ”Και η σπεσιαλιτέ μου, το να παριστάνω ότι κοιμάμαι για να κρυφακούω τις απόρρητες, διπλωματικές συνομιλίες, θα είναι μεγάλη απώλεια για τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας μας. Αλλά καθώς γερνάω, πρέπει να εγκαταλείψω τα διπλωματικά καθήκοντά μου και να απολαύσω τον προσωπικό χρόνο μου...”

Ο Πάλμερστον φρόντισε, επίσης, να ξεκαθαρίσει ότι η αποχώρησή του από το υπουργείο Εξωτερικών δεν γίνεται στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής, βάση της οποίας οι Αρχικυνηγοί Ποντικών των υπουργείων αποσύρονται πριν πεθάνουν. Ο Πάλμερστον φεύγει, διότι προτιμά να σκαρφαλώνει σε δένδρα και να επιθεωρεί τους αγρούς γύρω από τη νέα κατοικία του, η οποία βρίσκεται στην εξοχή, μακρυά από τη φασαρία του Λονδίνου.

Αποχαιρετώντας τους 100.000 ακολούθους του στο Twitter, ο Πάλμερστον υπόσχεται ότι θα παραμείνει πρέσβης της Βρετανίας και του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Victoria Jones - PA Images via Getty Images
O Πάλμερστον είχε χωθεί στα χωράφια του Λάρι ουκ ολίγες φορές (Photo by Victoria Jones/PA Images via Getty Images).

 

Κι ενώ ο Πάλμερστον θα οργιάζει στη βρετανική εξοχή, ο Αρχικυνηγός ποντικών της Ντάουνινγκ Στριτ, ο παγκοσμίως διάσημος Λάρι, θα μπορεί να οργιάζει ανενόχλητος στην κυβερνητική γειτονιά του Λονδίνου, επεκτείνοντας την επικράτειά του χωρίς τον κίνδυνο ενοχλητικών συναντήσεων με τον ασπρόμαυρο αντίζηλό του.

Κι ας λέει ότι θα του λείψει.