Οι πρωθυπουργοί φεύγουν, ο Λάρι μένει: Ο δημοφιλέστερος υποψήφιος διάδοχος της Μέι

Ο Αρχικυνηγός Ποντικών της Ντάουνινγκ Στριτ που ενώνει την διχασμένη Βρετανία.
Reuters

Σε αντίθεση με τη Νέα Υόρκη, που έχει γεμίσει αρουραίους, το Λονδίνο αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα των γατιών και το παράδειγμα δίνουν τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ντάουνινγκ Στριτ, όσο και το παρακείμενο Υπουργείο Εξωτερικών. Στο τελευταίο βασιλεύει ο Πάλμερστον και παραδίπλα ο παγκοσμίως διάσημος Λάρι, ο οποίος ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον δεύτερο πρωθυπουργό της θητείας του ως Αρχικυνηγός Ποντικών.

Kirsty O'Connor - PA Images via Getty Images

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, ο Λάρι υιοθετήθηκε το 2011, από την τότε κυβέρνηση Κάμερον και προτιμήθηκε λόγω αριστείας στο κυνήγι τρωκτικών. Τοποθετήθηκε στην θέση του Αρχικυνηγού Ποντικών και έκτοτε παραμένει συνεπής στα καθήκοντά του. Παράλληλα, όπως κάθε άλλο μέλος της Βρετανικής κυβέρνησης - και της Βασιλικής Οικογένειας, άλλωστε - ο Λάρι υπάρχει στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αντίθεση, δε, με κάθε άλλο μέλος της Βρετανικής κυβέρνησης, η παρουσία του είναι παγκοσμίως δημοφιλέστατη.

Stefan Rousseau - PA Images via Getty Images

Ενώπιον 256.000 ακολούθων στο Twitter, ο Λάρι σχολιάζει καθημερινά τα τεκταινόμενα με λιτές και περιεκτικές αναρτήσεις, όπως την παρακάτω, η οποία ακολούθησε την είδηση ότι η Μέι θα ανακοινώσει το πότε θα παραιτηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Την επομένη, οι Βρετανοί ψήφιζαν για ”να εκλέξουν τους μη εκλεγμένους γραφειοκράτες που κάθονται στις Βρυξέλλες”, όπως το έθεσε ο Λάρι στο κάτωθι tweet.

Λίγες ώρες αργότερα, έδωσε την πρώτη ένδειξη του τι έμελλε να ακολουθήσει.

″Μερικά ζώα φτιάχτηκαν για να τρέχουν ελεύθερα

Μερικά για να υπακούουν σε διαταγές

Τα μισά φτιάχτηκαν για να φεύγουν από το σπίτι τους

Τα άλλα δεν πέρασαν ποτέ σύνορα

Τώρα ασχολούμαστε μόνο με μένα

Εχουν κάνει πολύ υπομονή

Οι γάτες πηγαίνουν όπου θέλουν”

Το πρωΐ της 24ης Μαΐου, λίγες ώρες πριν η Τερέζα Μέι ανακοινώσει την ημερομηνία της παραίτησής της με δάκρυα στα μάτια, ο Λάρι καλημέρισε το Twitter με ένα meme.

Στη συνέχεια ο Λάρι βγήκε για την πρωϊνή βόλτα του κι όταν γύρισε, στήθηκε στην είσοδο του πρωθυπουργικού γραφείου για να περιμένει τις δηλώσεις της Μέι. Ομως, ”η Τερέζα δεν θέλησε να μοιραστεί την στιγμή...”

Κι όταν άρχισε το μπαράζ των υποψηφιοτήτων, ο Λάρι δεν έβγαλε έξω την ουρά του.

″Ανακοινώνω ότι κατεβαίνω υποψήφιος για την θέση του πρωθυπουργού. Εφ΄όσον κατεβαίνει ο Μπόρις Τζόνσον, ο λαός δικαιούται και έναν σοβαρό υποψήφιο...”