«Ο γάτος του Ασάνζ είναι ασφαλής»

Τουλάχιστον ο γάτος γλύτωσε.
Peter Nicholls / Reuters

Ο γάτος του Τζούλιαν Ασάνζ, που ζούσε μαζί του στην πρεσβεία του Ισημερινού από τον Μάϊο του 2016, είναι ασφαλής και σε καλά χέρια.

Ο συμπαθέστατος γάτος, που έγινε γνωστός ως Embassy Cat, υιοθετήθηκε από τον Ασάνζ όταν ήταν ακόμα μικρούλης και αμέσως απέκτησε τον δικό του λογαριασμό στο Twitter, με 31.000 ακολούθους, μεταξύ των οποίων ο άλλος διάσημος γάτος του Λονδίνου, ο Λάρι της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο γάτος του Ασάνζ συνήθιζε να ποζάρει στο παράθυρο της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, φορώντας διάφορες γραβάτες και τραβώντας την προσοχή περαστικών και φωτογράφων.

JUSTIN TALLIS via Getty Images
ADRIAN DENNIS via Getty Images

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο γάτος του Ασάνζ πρωταγωνίστησε στην ειδησεογραφία, όταν ο Ισημερινός απαίτησε από τον έγκλειστο στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, να αναλάβει επιτέλους την «φροντίδα για την καθαριότητα και την υγιεινή του ίδιου και του γάτου που τον συντροφεύει».

Σε παλαιότερη ευτυχισμένη στιγμή με τον Ασάνζ.
Σε παλαιότερη ευτυχισμένη στιγμή με τον Ασάνζ.

Ηταν η πρώτη ένδειξη ότι ο Ισημερινός άλλαζε την στάση του απέναντι στον Ασάνζ, ο οποίος έλαβε το μήνυμα και φρόντισε από τότε να παραδώσει τον γάτο του σε «φιλικά χέρια» - σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αυστραλού ακτιβιστή Κάρλος Ποβέντα, ο οποίος μίλησε επί του θέματος στο Reuters.

«Τουλάχιστον ο γάτος γλύτωσε...» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Δημοφιλή