ΔΙΕΘΝΕΣ
04/12/2018 09:02 EET

Πάμελα Άντερσον υπέρ «κίτρινων γιλέκων» και εναντίον Μακρόν: Φταίνε οι ελίτ

Η σταρ του Baywatch πήρε σαφή θέση, υπέρ του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

Voici.fr

Η Πάμελα Αντερσον περνάει πολλούς μήνες τον χρόνο στη Γαλλία, οπότε δεν είναι παράλογο που αποφάσισε να σχολιάσει το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» που πρωτοστατεί στα επεισόδια του Παρισιού.

Η πάλαι ποτέ σεξοβόμβα, έγραψε στο twitter τη γνώμη της σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου τις τελευταίες μέρες έλαβαν χώρα μέχρι και βεβηλώσεις μνημείων.

Έγραψε η Πάμελα Αντερσον:

«Αντιπαθώ τη βία ... αλλά ποια είναι η βία όλων αυτών των ανθρώπων και των καμμένων πολυτελών αυτοκινήτων, σε σύγκριση με τη δομική βία της γαλλικής και της παγκόσμιας ελίτ; Αντί να υπνωτιζόμαστε  από τις εικόνες με τα καμμένα, πρέπει να θέσουμε το ερώτημα από πού προήλθε όλο αυτό; Και η απάντηση είναι ότι προήλθε από τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της ελίτ και των φτωχών, μεταξύ των πολιτικών που εκπροσωπούνται από τον Mακρόν και του 99% του κόσμου που έχει ταλαιπωρηθεί από ανισότητες, όχι μόνο στη Γαλλία, παγκοσμίως. Το αληθινό ερώτημα είναι αν η ανυπακοή μπορεί να είναι εποικοδομητική, τι θα γίνει την επόμενη μέρα, αν μπορούν οι προοδευτικοί στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ενέργεια ώστε αντί βίας να έχουμε ισότιμες κοινωνίες ».

 Η Άντερσον, γνωστή για την ακτιβιστική της στάση υπέρ των ζώων, ενίοτε σχολιάζει και τις πολιτικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ είναι γνωστός ο αγώνας της για την απελευθέρωση του ιδρυτή του Wikileaks και στενού της φίλου, Τζούλιαν Ασάνζ.

Πέρα από αυτή την τοποθέτηση, η Πάμελα Άντερσον προ ημερών έστειλε επιστολή προς τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ζητώντας του να καταργήσει τα τσίρκο στη Γαλλία, όπως έχουν κάνει οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.