Πάνω από 2 εκατ. Ευρωπαίοι παρακολούθησαν την συναυλία με τον Θ. Κουρεντζή στους Δελφούς

Πρώτη θέση στην τηλεθέαση μεταξύ των 9 συναυλιών.
Andreas Simopoulos

Εκατομμύρια άνθρωποι αγκάλιασαν την «Ημέρα Beethoven», τον 9ωρο μουσικό μαραθώνιο, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν ζωντανά την Κυριακή 6 Ιουνίου από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 11:00 το βράδυ και οι 9 Συμφωνίες του Μπετόβεν σε 9 συναυλίες που φιλοξενήθηκαν σε συμφωνικές αίθουσες, υπαίθριους χώρους και αξιοθέατα 9 ευρωπαϊκών πόλεων -Βόννη, Δουβλίνο, Ελσίνκι, Λουξεμβούργο, Πράγα, Λουγκάνο, Δελφοί, Στρασβούργο, Βιέννη.

Η συναυλία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την «Εβδόμη» από τη musicAeterna υπό τον Θεόδωρο Κουρεντζή σε χορογραφία της Σάσα Βαλς στους Δελφούς είχε την πιο εντυπωσιακή τηλεοπτική ανταπόκριση από όλες τις άλλες συμφωνίες, κερδίζοντας την πρώτη θέση στα ποσοστά τηλεθέασης.

Σημείωσε τεράστια επιτυχία όχι μόνο τηλεοπτικά αλλά και διαδικτυακά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: είχε 30.000 μοναδικά views μέσω του site του Μεγάρου Μουσικής (αύξηση επισκεψιμότητας: 300%), την παρακολούθησαν τηλεοπτικά 351.00 θεατές στη Γερμανία και 485.000 στη Γαλλία (αύξηση τηλεθέασης ARTE: 50%), ενώ τα views ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όπως δήλωσαν ο Βόλφγκανγκ Μπέργκμαν, γενικός εκτελεστικός διευθυντής (CEO) του ARTE Γερμανίας, και ο Ερνστ Μπούχρουκερ, διευθύνων σύμβουλος της UNITEL, αυτό το ιδιαίτερα επιτυχημένο οπτικοακουστικό γεγονός ανοίγει τον δρόμο σε νέες μελλοντικές συνεργασίες για μουσικά πρότζεκτ πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

PanagiotisLymperopoulos
Panagiotis Lymperopoulos

Η συναυλία με τον Θεόδωρο Κουρεντζή μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ 2 και προβλήθηκε, παρουσία κοινού, σε πραγματικό χρόνο στον Κήπο του Μεγάρου και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Δελφών από γιγαντοοθόνες. Την παρακολούθησαν αντιστοίχως 900 και 200 άτομα (φυσική παρουσία).

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Χάρης Ακριβιάδης
Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής
Χάρης Ακριβιάδης
Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στους Δελφούς
Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στους Δελφούς
PanagiotisLymperopoulos

Όσοι δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτή την αξέχαστη οπτικοακουστική εμπειρία, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν online τη συναυλία στο αρχαίο θέατρο Δελφών από το site του Μεγάρου και από το fb, όπου θα είναι διαθέσιμη από την Τρίτη 8 Ιουνίου (20:30 μ.μ.) έως τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις (00:00).

Επίσης, διατίθεται για δωρεάν online παρακολούθηση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 στην ιστοσελίδα του ARTE.

Το σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που υπήρξε ταυτόχρονα μια μεγάλη πρόκληση από τεχνικής και τεχνολογικής άποψης για όλους τους συμμετέχοντες, αποτέλεσε συμπαραγωγή του Μεγάρου, της Unitel, κορυφαίου διεθνούς διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής, και της ZDF (Kρατική Γερμανική Τηλεόραση) και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE.

Δημοφιλή