Παραγουάη: Κυβερνητικός αξιωματούχος καθαιρέθηκε επειδή υπέγραψε συμφωνία με ανύπαρκτη χώρα

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης, ο «εντιμότατος ηγεμόνας» της Καϊλάσα είναι στην πραγματικότητα ένας Ινδός, καταζητούμενος στη χώρα του.
Javier Ghersi via Getty Images

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της Παραγουάης καθαιρέθηκε αφού αποκαλύφθηκε ότι υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με εκπροσώπους της φανταστικής χώρας ενός Ινδού φυγά γκουρού, οι οποίοι φαίνεται επίσης να έχουν εξαπατήσει αρκετούς άλλους αξιωματούχους στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Ο Arnaldo Chamorro, πρώην προσωπάρχης του υπουργείου Γεωργίας, Carlos Giménez, ανακοίνωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους την καθαίρεσή του.

Εξήγησε ότι η αιτία ήταν ότι τον Οκτώβριο υπέγραψε μια συμφωνία με εκπροσώπους των «Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα», ενός ανύπαρκτου νησιού βορείως της Νότιας Αμερικής, αναφέρει ο Guardian.

«Ήρθαν και εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν την Παραγουάη. Παρουσίασαν πολλά σχέδια, τους ακούσαμε και ιδού» είπε ο Chamorro, παραδεχόμενος ότι τον εξαπάτησαν. Οι δύο «απεσταλμένοι» έγιναν μάλιστα δεκτοί για λίγο από τον υπουργό Carlos Giménez.

Στο μνημόνιο, που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου, ο Chamorro «συγχαίρει τον εντιμότατο Nithyananda, τον ηγεμόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα και εκτιμά τη συμβολή του στον ινδουισμό, την ανθρωπότητα και τη Δημοκρατία της Παραγουάης». Συνιστά «η κυβέρνηση της Παραγουάης να επιδιώξει ενεργά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Καϊλάσα και στηρίζει την ένταξη τους σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και στα Ηνωμένα Έθνη».

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης, ο «εντιμότατος ηγεμόνας» της Καϊλάσα είναι στην πραγματικότητα ένας Ινδός, καταζητούμενος στη χώρα του.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «διαδικαστικά λάθη» του στελέχους του, τονίζοντας ότι το εν λόγω έγγραφο «δεν μπορεί να θεωρείται επίσημο» γιατί συντάχθηκε «χωρίς έγκριση (…) και χωρίς την απαιτούμενη δικαιοδοσία». Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν έχει «καμία νομική ή διοικητική υποχρέωση» απέναντι στο ανύπαρκτο κράτος.

Εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα συμμετείχαν σε δύο συνεδριάσεις της επιτροπής του ΟΗΕ στη Γενεύη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Τον Μάρτιο, το δημαρχείο του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ αναγνώρισε ότι είχε εξαπατηθεί όταν υπέγραψε συμφωνία αδελφοποίησης με την πόλη της Καϊλάσα.

Δημοφιλή