Παρέμβαση Ρουβίκωνα με τρικάκια στο σπίτι της Κεραμέως

«Αντιδημοκρατικές πρακτικές από κάποιους με καλυμμένα πρόσωπα δεν μας φοβίζουν» το μήνυμα της υπουργού Παιδείας.
Eurokinissi

Τρικάκια έξω από το σπίτι της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πέταξαν μέλη του Ρουβίκωνα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

«Εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο έτος, γινόμαστε μάρτυρες σαρωτικών αλλαγών στην εκπαίδευση. Μιλάμε για αλλαγές που διαβρώνουν συνολικά τον χαρακτήρα της δημόσιας δωρεάν παιδείας, μέχρι να φέρουν κανονικά και με το νόμο τους ιδιώτες και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην εκπαίδευση, όχι πλέον απ’ την πίσω πόρτα, αλλά ξεδιάντροπα από ανοιχτό διάδρομο» αναφέρει κείμενο της αυτοαποκαλούμενης «φοιτητικής ομάδας» της οργάνωσης σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, στον οποίο έχουν αναρτήσει και σχετικό βίντεο.

«Αντιδημοκρατικές πρακτικές από κάποιους με καλυμμένα πρόσωπα δεν μας φοβίζουν. Η παιδεία αλλάζει. Οπως ζητά η κοινωνία και όπως αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας. Προχωράμε δυναμικά» ανέφερε σε ανάρτησή της η Ν.Κεραμέως.

«Τραμπούκοι του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και φώναζαν συνθήματα έξω από το σπίτι της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Στο σπίτι, που μένει η οικογένεια και τα παιδιά της. Περιμένουμε την καταδίκη αυτής της φασιστικής πράξης από όλους», τόνισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.