Παρουσιάστρια δελτίου καιρού στο Βέλγιο ξεσπά σε κλάματα και αφηγείται όσα αναγκάζεται να υφίσταται εδώ και ένα χρόνο

Παρουσιάστρια δελτίου καιρού στο Βέλγιο ξεσπά σε κλάματα και αφηγείται όσα αναγκάζεται να ανέχεται επειδή είναι μαύρη
|
RTBF/YOUTUBE

H Cecile Djunga παρουσιάζει το δελτίο καιρού στην δημόσια τηλεόραση του Βελγίου εδώ και ένα χρόνο. Αυτή τη φορά όμως έγινε το πρόσωπο της ημέρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook. Ένα βίντεο στο οποίο αφηγείται, ξεσπώντας σε κλάματα, όσα αναγκάζεται να υφίσταται όλο αυτό το διάστημα που παρουσιάζει το δελτίο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός της...

«Αποφάσισα ότι θα το πω γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στο Βέλγιο. Δεν είναι αλήθεια», εξήγησε στο βίντεο της με τίτλο «Κατηγορώ» το οποίο το οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από 500.000 views σε διάστημα 15 ωρών.

«Το να λαμβάνεις μηνύματα, όπως “Παλιονέγρα, γύρνα στη χώρα σου”, δεν είναι αστείο. Όμως εγώ γελάω», δηλώνει με δάκρυα στα μάτια.

«Είμαι Βελγίδα, νιώθω καλά στη χώρα μου. Τώρα θα σταματήσετε να μου λέτε να γυρίσω στη χώρα μου, διότι βρίσκομαι στη χώρα μου», συνεχίζει στο βίντεο αυτό που διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

Καλεί μάλιστα και άλλα θύματα να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική της.

«Το λέω επειδή είμαι μαύρη, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι, που είναι μουσουλμάνοι, που είναι Άραβες, που είναι κοκκινομάλληδες, με γυαλιά (…) Όλοι οι άνθρωποι που διώκονται στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αυτό πρέπει να σταματήσει. Η διαδικτυακή παρενόχληση πονάει», τονίζει η Ντσουνγκά.

Ο Ζαν-Πολ Φιλιπό γενικός διευθυντής του RTBF εξέφρασε σήμερα μιλώντας το τηλεοπτικό δίκτυο «την οργή του» μπροστά «στη λάσπη» την οποία αντιμετωπίζει η Ντσουνγκά. «Ο ρατσισμός είναι έγκλημα. Διώκεται ποινικά στο Βέλγιο», πρόσθεσε.

«Θα σεβαστούμε τη νομοθεσία και εξετάζουμε ήδη από σήμερα να αναλάβουμε δράση για να διωχθούν ποινικά αυτοί οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει ατιμωρησία στον ρατσισμό», κατέληξε.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση