Πήδηξε σε ποτάμι από φλεγόμενο τρένο, κολύμπησε στην ακτή και έφυγε περπατώντας

Εξήγησε πως αποφάσισε να πέσει στο ποτάμι καθώς δεν ένιωθε ασφαλής στις ράγες.
Craig F Walker/AP

Για πάντα θα θυμούνται το ταξίδι τους οι διακόσιοι περίπου επιβάτες του τρένου της Πέμπτης ( 21/7) με αφετηρία την Βοστώνη και προορισμό την γειτονική πόλη Σόμερβιλ, καθώς κατά τη διάρκεια της διαδρομής έπιασε φωτία.

Ορισμένοι εξ αυτών ανέβηκαν στα παράθυρα και πήδηξαν στις ράγες, ενώ αυτό κινούνταν κατά μήκος του ποταμού Μίστικ.

Ωστόσο, μία γυναίκα την οποία τα τοπικά μέσα αποκαλούν «Ηρωίδα της Βοστώνης», αποφάσισε να κάνει κάτι πιο παράτολμο. Πήδηξε κατευθείαν στο ποτάμι και κολύμπησε για να βγει στη στεριά, αναφέρει ο Guardian.

«Άγνωστη επιβάτιδα πήδηξε από τη γέφυρα, μέσα στο ποτάμι» σημείωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής του Σόμερβιλ, Τσάρλς Μπρίν.

«Σκάφος μας έτυχε να βρίσκεται μέσα στο ποτάμι, στο πλαίσιο άσκησης, και έσπευσε στο σημείο. Η γυναίκα αρνήθηκε να μπει μέσα στο σκάφος. Της έδωσαν ένα σωσίβιο και συνέχισε να κολυμπά προς την ακτή (...) μετά έφυγε περπατώντας».

Χρήστες του Twitter ασχολήθηκαν, φυσικά, με την περίπτωση της μυστηριώδης γυναίκας, «χρίζοντας» αρχέτυπο της Βοστώνης, μίας πόλης στην οποία οι κάτοικοι χρειάζονται μεγάλη υπομονή για τις καθημερινές τους ασχολίες.

Δεν έλειψαν και τα περιπαικτικά σχόλια για το αρχαιότερο σιδηρόδρομο στις ΗΠΑ, στο οποίον υπάρχουν συχνά καθυστερήσεις και εκτροχιασμοί.

Ωστόσο, τα σχόλια δεν φάνηκαν ιδιαίτερα αστεία στη δήμαρχο της πόλης, Μισέλ Γου, η οποία έψεξε το ζήτημα και συμπέρανε πως δόθηκαν «περισσότερα στοιχεία για ένα γερασμένο σύστημα μεταφοράς το οποίο είναι σε κρίση»

«Προφανώς, η σημερινή ημέρα είναι μια κολοσσιαία αποτυχία» δήλωσε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Τσάρλι Μπάκερ.

Τα μέσα ενημέρωσης εντόπισαν την «ηρωίδα» αλλά ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της. Εξήγησε πως αποφάσισε να πέσει στο ποτάμι καθώς δεν ένιωθε ασφαλής στις ράγες.

«Φοβόμουν για όλους μας. Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Επικρατούσε πανδαιμόνιο» σημείωσε στο WBZ-TV και συμπλήρωσε πως ένιωσε «πιο ασφαλής στο νερό από το να περπατάω στις ράγες».

Δημοφιλή