ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/03/2019 08:17 EET | Updated 12/03/2019 08:52 EET

«Πήρα μία ταινία και τύλιξα το πτώμα» - Η ομολογία της Γερμανίδας για τη δολοφονία στο Χαλάνδρι

«Δεν μπορούσα να καθαρίσω, μύριζε πολύ.Ήθελα να τον ξεφορτωθώ».

Devonyu via Getty Images

Με σχοινιά από το μηχανάκι του έδεσε τον 64χρονο σύντροφό της η 56χρονη Γερμανίδα, η οποία συνελήφθη για τη δολοφονία του, μέσα στο διαμέρισμα όπου συζούσαν στο Χαλάνδρι.

Η 56χρονη φέρεται να κατάθεσε: «Δεν μπορούσα να καθαρίσω, μύριζε πάρα πολύ και ήθελα να τον ξεφορτωθώ από το σπίτι. Στην αρχή είχα σκεφθεί να τον κουνήσω για να τον πάω στο μπάνιο και να είναι πιο δροσερά εκεί. Όμως δεν το έκανα ποτέ. Δεν είχε νόημα, αφού και πάλι θα ήταν μέσα στο σπίτι. Έπρεπε να τον βγάλω από το σπίτι. Επειδή δεν ήθελα να τον πιάσω από κάποιο σημείο του σώματος του μετά από τόσο καιρό που είχε περάσει, πήρα μια ταινία που κολλάει και τον τύλιξα γύρω γύρω. Πήρα ακόμη κάτι σκοινιά από το μηχανάκι του που το είχε παρκαρισμένο απέξω και τον τύλιξα και με αυτά».

Για τα ηρεμιστικά που έριξε στο αναψυκτικό του ανέφερε: «Αυτά τα χάπια ήταν άσπρα και ήταν πεταμένα μέσα στο συρτάρι στο σαλόνι. Αυτά τα χάπια από ότι μου είχε πει ο Γιάννης, ήταν χάπια που έπαιρνε για να ηρεμήσει. Μετά άρχισε να βήχει πάρα πολύ δυνατά και εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έβηχε συχνά ο Γιάννης όταν ξάπλωνε. Μέσα στη νύχτα σηκώθηκε και ίσως πήγε και ήπιε και κάποιο άλλο χάπι, αλλά δεν ξέρω τι. Αυτό το λέω γιατί την άλλη μέρα, είδα στο τραπέζι της κουζίνας ένα κουτάκι που ο Γιάννης είχε τα χάπια της εβδομάδας και αυτό το κουτάκι ήταν ανοιχτό».

Ο 64χρονος είχε βρεθεί νεκρός στις 21 Φεβρουαρίου μέσα στο σπίτι του στο Χαλάνδρι. Η δράστιδα εγκατέλειψε το σπίτι στο Χαλάνδρι πήγε στη Γερμανία και μετά από λίγο καιρό επέστρεψε στην Αθήνα. Μέχρι τη σύλληψη της ζούσε σε ξενοδοχεία. Οι αστυνομικοί την εντόπισαν σε ένα από αυτά στο Παγκράτι και της πέρασαν χειροπέδες.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα είχε βρεθεί τυλιγμένο σε σεντόνια και πλαστικές σακούλες και δεμένο με ιμάντες και πλαστική ταινία.