ΗΠΑ: Αστυνομικοί εισβάλλουν σε θάλαμο που νοσηλεύεται καρκινοπαθής ψάχνοντας για κάνναβη

Η νόμιμη χρήση για ιατρικούς λόγους ξεκινά μόλις σε 2 μήνες.
FACEBOOK Sousley

Ο Nolan Sousley πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας (στάδιο 4ο). Την Τρίτη αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και εισήχθη στο Citizens Memorial Hospital στο Μιζούρι με υψηλό πυρετό και συνεχής νυχτερινή έντονη εφίδρωση. Στο πλευρό του ήταν h σύντροφός του Amber Kidwell.

Μια ημέρα μετά, ένας άνδρας της εταιρείας security του νοσοκομείου μπήκε στο του ζήτησε να κάνει έλεγχο στις τσάντες που είχε μαζί του υποστηρίζοντας πως από το δωμάτιο του ερχόταν μυρωδιά μαριχουάνας. Ο ασθενής αρνήθηκε.

Λίγο αργότερα, όπως φαίνεται στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εισέβαλαν στο δωμάτιό του αστυνομικοί και άρχισαν, φυσικά χωρίς να ρωτήσουν, να κάνουν έρευνα στο δωμάτιο και να ψάχνουν τα πράγματα του ασθενή, τις τσάντες τους κλπ.

Ο Sousley ακούγεται να του λέει πως μέσα στις τσάντες είχε βάλει λάδι κάνναβης αλλά είχε το σκεύασμα το είχε αφήσει στο πάρκινγκ. Οι αστυνομικοί του είπαν πως εάν έβρισκαν κάτι θα του έδιναν κλήση για να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου. Και μετά ακούγονται να λένε «Δεν σε πάμε στη φυλακή. Δεν βρήκαμε μαριχουάνα».

Ο δε Sousley υπενθυμίζει στους αστυνομικούς πως η χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους είναι νόμιμη αλλά ο ένας εξ αυτών του απαντά «είναι ακόμη παράνομο».

Η αλήθεια είναι πως η συνταγογράφηση μαριχουάνας από τους ιατρούς θα ξεκινήσει στην Πολιτεία του Μιζούρι φέτος το καλοκαίρι-μετά τη νομιμοποίησή της τον περασμένο Νοέμβριο- αλλά πολλοί ασθενείς πλέον τη χρησιμοποιούν δεδομένου ότι έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.

«Μα δεν έχω χρόνο να περιμένω. Εσύ τι θα έκανες; Πες μου εσύ τι θα έκανες;» τον ρωτάει απελπισμένος ο ασθενής Sousley, μιλώντας στη Bolivar Herald-Free Press, οι αστυνομικοί ζήτησαν να ελέγξουν μια ακόμη τσάντα που είχε μαζί του.

Ο Sousley όμως αρχικά αρνήθηκε και όπως είπε στον αστυνομικό ήταν η «τσάντα για την ύστατη ώρα». Τελικά επέτρεψε να την ελέγξουν αλλά αφού όλοι οι άλλοι είχαν αποχωρήσει από το δωμάτιο του...

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε στη Bolivar Herald-Free Press ότι οι αξιωματικοί είχαν λάβει τη συγκατάθεσή του ασθενή πριν πραγματοποιήσουν έρευνα στο δωμάτιο διευκρινίζοντας πως τελικά δεν βρέθηκε τίποτε παράνομο.

Αν και το βίντεο έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια, η αστυνομία δεν προτίθεται να διεξάγει έρευνα σχετικά με την υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών σε βάρος ενός καρκινοπαθή.

Η δε σύντροφός Sousley, Kindell, δηλώνει με έμφαση πως ο κάθε ασθενής θα πρέπει ελεύθερα να επιλέγει τη θεραπεία που θεωρεί καλύτερη για τον ίδιο. «Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει μέχρι να βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση, ούτε τι μπορεί να κάνει κάποιος για να σώσει τη ζωή του αγαπημένου του».

Δημοφιλή