Πέραμα: Νέα 24ωρη απεργία σήμερα μετά το δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλεί σε συγκέντρωση στις 10:00π.μ., στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά και συγκέντρωση στις 19:00 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.
.
.
Eurokinissi

Σε νέα 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μετά το εργατικό δυστύχημα που έχασε τη ζωή ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλαοι δύο.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλεί σε συγκέντρωση στις 10:00π.μ., στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά και συγκέντρωση στις 19:00 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.

Χθες, σε ευρεία σύσκεψη των Υπουργείων Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εκπροσώπων των εργαζομένων, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αύξηση των ελάχιστων ωρών υποχρεωτικής απασχόλησης Τεχνικού Ασφαλείας κατά την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε πλοία, για τους προσεχές τρίμηνο κατά το οποίο παρατηρείται και ένταση του θερμικού φορτίου.

Με ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικοί φορείς από πολλούς κλάδους τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Πηγή: ΕΡΤ