Καταγγελία βάναυσης κακοποίησης ζώων στα Χανιά: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης (Εικόνες)

Τι βρήκαν φιλόζωοι σε παλιό χοιροστάσιο. «Πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία» ο συλληφθείς, λένε οι καταγγέλλοντες.
.
.
Facebook/Lida Sifodaskalaki

Περιστατικό κακοποίησης ζώων κατήγγειλαν φιλόζωοι στα Χανιά, οι οποίοι βρήκαν σε παλιό χοιροστάσιο στον δήμο Πλατανιά 10 ενήλικα σκυλιά, 5 κουτάβια και ένα άλογο δεμένο και υποσιτισμένο, χωρίς κατάλυμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων η Λήδα Σηφοδασκαλάκη, μέλος φιλοζωικού σωματείου, έκανε λόγο για σοκαριστικές εικόνες, λέγοντας πως τα σκυλιά ήταν αποστεωμένα, με 50 πόντους αλυσίδες και ξύλα και παλέτες για καταλύματα (όσα ήταν εκτός χοιροστασίου), με φοβερή βρωμιά και δυσοσμία στο χώρο από τα περιττώματά τους και με βουρκωμένα πλαστικά μπωλ νερού (όσα είχαν). Επίσης, ένα από τα σκυλιά έχει γεννήσει και υπάρχουν 5 κουτάβια σε άθλια κατάσταση, όπως σημείωσε.

Ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σύμφωνα με την κ. Σηφοδασκαλάκη είναι πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Οπως έγινε γνωστό στη συνέχεια ο Χανιώτης, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, παραδέχτηκε ότι τις τελευταίες ημέρες είχε παραμελήσει τα ζώα και επικαλέστηκε φόρτο εργασίας, καθώς είναι εργαζόμενος στα σφαγεία. Βρέθηκε, όπως υποστηρίζει, ξαφνικά με 10 σκυλιά, καθώς υιοθέτησε και τα ζώα ενός φίλου του, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Δηλώνει ότι φροντίζει και νοιάζεται τα ζώα του και ότι από αύριο θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης.

Δημοφιλή